Jaap Stam doet boekje open over vertrek bij Feyenoord: ‘Verschrikkelijk, daar had ik niet voor getekend’

29 juli 2024, 12:35
Foto: © Imago

Jaap Stam heeft zijn verhaal gedaan over zijn vertrek bij Feyenoord. De oefenmeester werd in de zomer van 2019 aangesteld als hoofdtrainer van de Rotterdammers, maar na vijf moeilijke maanden hield hij de eer aan zichzelf en besloot hij op te stappen. In gesprek met The Athletic vertelt hij over de lastige omgeving waarin hij moest werken.

Stam werd in 2019 na een goede periode bij PEC Zwolle door toenmalig technisch directeur Martin van Geel naar Feyenoord gehaald om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. “We hadden afspraken gemaakt over hoe we het seizoen gingen aanpakken wat betreft verkopen en aanwinsten”, begint Stam. “Toen alles rond was, kreeg ik het verzoek van de technisch directeur hem te bellen. Hij vertelde me dat hij zou vertrekken, maar dat ik me geen zorgen hoefde te maken, omdat de algemeen directeur (Jan de Jong, red.), de andere persoon met wie ik had gesproken, wel zou blijven.”

Artikel gaat verder onder video

Voor het laatste oefenduel van de voorbereiding werd Stam gebeld door De Jong. “Ik dacht dat hij me belde om me succes te wensen”, herinnert de voormalig verdediger zich. “In plaats daarvan zei hij dat ze binnen een uur zijn vertrek bij de club gingen aankondigen. Ik zei tegen hem: ‘We hadden een overeenkomst. Martin is al weg en nu vertel je mij dat jij ook weggaat. Wie gaat de club besturen?”

Uiteindelijk had Feyenoord niemand klaarstaan om de algemeen directeur over te nemen. “Het was verschrikkelijk”, geeft Stam aan. “Er was stond niemand boven me met wie ik het over spelers kon hebben. De club verkocht spelers voor veel geld, maar dat konden we niet investeren omdat er schulden waren. Daardoor moest ik werken met heel jonge en transfervrije spelers. Het was een vreselijke situatie en na vijf maanden en een 4-0 nederlaag tegen Ajax zei ik dat ik het niet meer ging doen. Hier had ik niet voor getekend”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Yankuba Minteh stelt Feyenoord-supporters teleur met pijnlijke opmerking

Yankuba Minteh heeft supporters van Feyenoord teleurgesteld met een opmerking over de stad Rotterdam.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Sindsdien heeft Stam ook niets meer gepresteerd. Iets met koeien en de sloot

Goku
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Weer live vanaf de zolder, hoe krijgt die het voor elkaar, zo boven op het nieuws te zitten

Klantenservice
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

@QuarlonK prestaties zouden niet bepalend mogen zijn voor iemand om te vertellen hoe hij/zij het ervaren heeft toch?

QuarlonK
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Man Storm ik heb het helemaal niet over Ajax of PSV. Ik vind alleen dat hij oude koeien uit de sloot haalt net zoals jij dat eerder van Steijn vond. Je wordt steeds meer een opgefokte jankerd.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

O Storm je bent net een kleuter die poep zegt en in een deuk ligt om zichzelf. Aandoenlijk hoor

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Au dat doet zeer stumpertje, hoop dat het niet live was vanaf de zolderkamer bij papa en mamma

QuarlonK
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Dat ben ik met je eens Klantenservice maar er zijn wel twee kanten aan het verhaal. Dat hij zijn zegje doet is prima maar hij heeft zelf in de tussentijd ook niets gepresteerd. Als dat wel zo was was zijn verhaal veel sterker. Waarschijnlijk heeft Feyenoord ook wel een verhaal over hem te vertellen

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Er zijn absoluut altijd 2 kanten aan een verhaal. En vaak als een samenwerking niet loopt zoals gehoopt, hebben beide kanten daar een aandeel in. Maar of hij erna nou wel hele prestaties zou hebben neergezet of niet, zou toch niks veranderen aan dat het op dat moment een rommeltje binnen een club was

QuarlonK
Link gekopieerd!
    35
    + 1
avatar

Ik vind dat hij het wel makkelijk alleen op de club schuift. Je moet je concentreren op wat je wel kan veranderen en niet waar je geen invloed op hebt. Bovendien wist hij echt wel hoe Feyenoord er financieel voor stond.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Quarlonk het boeit ook niks meer na al die tijd . Feyenoord is een hele andere club . Verder ging een stam met het beperkte materiaal ook veelste aanvallend spelen . Zijn laatste wedstrijd als hoogte punt . Waar een karsdorp nog op de helft van ajax was terwijl ajax scoorde . Het was kamikaze voetbal met op dat moment een feyenoord van sittard niveau . Dat wist stam toen ook

Klantenservice
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@Quarlonk dat is altijd hrt lastige aan dit soort artikelen: Wat is de context? Vaak is het wat knip en plak werk uit een interview. Het kan zijn dat er een specifieke vraag was: Wat ging er intern mis binnen de club toen jij er trainer was? Dan is het een antwoord op een vraag en anders dan dat hij zelf komt met 'klagen' over wat er mis was. Misschien was de vraag wel: waardoor was je periode bij Feyenoord geen succes? Als alleen dit zijn antwoord was, dan is het wel erg afschuiven inderdaad. Maar ik heb niet het volledige interview gezien/gelezen.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Mee eens hoor 👍

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen