Is dit het einde van Enzo Fernández? Chelsea-ploeggenoot komt met vernietigend bericht

16 juli 2024, 23:03
Foto: © Imago

Enzo Fernández heeft zichzelf in een bijzonder lastig parket gebracht. Nota bene zijn eigen Chelsea-ploeggenoot Wesley Fofana haalt dinsdagavond op X uit naar hem.

Fernández raakte in opspraak na het winnen van de Copa América met Argentinië, zondagnacht ten koste van Colombia (1-0 na verlengingen). De middenvelder zong samen met enkele collega-internationals van Argentinië een racistisch liedje over het Franse nationale team, hetgeen werd vastgelegd op de livestream die Fernández zelf deelde op Instagram.

Tijdens het WK in 2022 zorgden de Argentijnse voetbalsupporters voor opschudding met een liedje met de tekst: “Ze spelen voor Frankrijk, maar ze komen allemaal uit Angola. Zo mooi, zie hoe ze vluchten. Ze neuken travestieten zoals Mbappé! Hun moeder is Nigeriaans, hun vader komt uit Kameroen.” In de livestream van Fernández is hetzelfde liedje ook hoorbaar.

Artikel gaat verder onder video

Dat komt de Fernández online op veel kritiek te staan. Onder andere zijn Chelsea-ploeggenoot Fofana, tevens international van Frankrijk, uit op X zijn walging. “Voetbal in 2024: ongeremd racisme”, schrijft de verdediger bij de video.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes kan door zeer serieuze interesse een middenvelder slijten bij Ajax

Een uitgaande transfer naar de Bundesliga is mogelijk aanstaande voor Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

infielder
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Gingen jullie nou me comment wissen omdat ik zei dat de Argentijnen sowieso racisten waren? Mag je niet je mening geven? Ze laten toch openlijk zien in dit filmpje ook?? Er zit toch ook geen enkele zwarte speler bij Argentinië? Nooit gezien ook??

Ajeto!
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Dus omdat er geen donkere spelers van Argentijnse bodem komen zijn het racisten? Interessant. Ik dacht altijd dat het met de Europese wereldreizen te maken had. Overal een vlaggetje willen planten en dan wat mensen van daar deze kant op halen. Daar kregen de Europeanen wel hulp bij van de lokale bevolking. Die wisten welke stammen het hardste konden werken. Maar boek voor de gein eens een ticket naar Argentinië. Verras uzelf hoe gastvrij de mensen daar zijn en hoe verschrikkelijk goed de keuken daar is

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen