Interesse in miljoenenaanwinst van Ajax: Alex Kroes kan na één jaar afscheid nemen

22 juli 2024, 11:17
Foto: © Imago

Atalanta Bergamo is geïnteresseerd in Borna Sosa, zo meldt TuttuAtalanta maandagochtend. De Kroaat van Ajax zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van de Italianen, die op zoek zijn naar een nieuwe vleugelverdediger. Sosa kwam vorig seizoen naar Ajax en heeft nog een contract tot medio 2028, maar lijkt door dit seizoen niet in aanmerking te komen voor een basisplaats in Amsterdam.

Met hoge verwachtingen hengelde Sven Mislintat de Kroatisch international een jaar geleden tegen het einde van de transferwindow binnen voor een slordige acht miljoen euro. Sosa kende vervolgens echter een slecht seizoen in Amsterdam onder trainers Maurice Steijn en John van 't Schip, waardoor het aannemelijk lijkt dat technisch directeur Alex Kroes open staat voor een vertrek van de Kroaat. Ajax heeft geld nodig om te investeren en de linksbackpositie is uitgerekend een van de posities waar Ajax erg goed bezet is.

Artikel gaat verder onder video

Voorlopig lijkt er echter nog geen sprake te zijn van concrete interesse, want er ligt nog geen bod op tafel in Amsterdam. Wel is het duidelijk dat Atalanta de Kroaat als goede optie ziet. De winnaar van de Europa League volgt Sosa al jaren en zou nu in Bergamo Emil Holm moeten opvolgen. Aangezien Ajax een jaar geleden acht miljoen betaalde en Sosa vast heeft liggen tot 2028, zal Atalanta wel met een flinke zak geld op tafel moeten komen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes kan door zeer serieuze interesse een middenvelder slijten bij Ajax

Een uitgaande transfer naar de Bundesliga is mogelijk aanstaande voor Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Vooraf al werden grappen gemaakt over dat weinig tot geen belangstelling voor de 'miskopen' van Ajax zal zijn. Notabene de belangstelling voor de vele spelers van de concurrentie, over wie al voorgesorteerd werd dat zij dikke vette miljoenen zullen binnen halen staat stil. Belangstelling is er voor enkele wel, maar niet voor de bedragen waarvoor er al van te voren over gefantaseerd werd. Deze spelers zullen genoodzaakt al dan niet gelukkig of gefrustreerd bij de club blijven en hun salarissen zullen zwaar op de begroting van de club drukken, tja zo zie je maar weer. Uitzondering is PSV voor spelers als Schouten, Bakayoko, Boscagli, Veerman (?) en nog enkele andere wel concrete belangstelling is. Ook bij AZ is het gelukt om spelers al dan niet transfervrij van de hand te kunnen doen: Pavlidis, Sugawara, De Wit, de keeper.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Je mag het fantaseren noemen over de bedragen, maar als je echt eerlijk kijkt is het geen fantaseren. Je zal wel zeggen, heb je dat voorbeeld weer, maar het is wel precies waar het om gaat : Anthony voor bijna 100 miljoen. Waarom? De argumenten : speelde bij de kampioen, had in cl gespeeld en was international. Iedereen wist en zag dat het een belachelijk bedrag was, maar de argumenten waren bepalend en de rest moest niet zeuren of afgunst hebben. Wel typisch dat als feyenoord of psv dezelfde argumenten hebben en gebruiken ze ineens worden neergezet als : die denken wat te kunnen maar mogen nog niet in de 2e divisie van Andorra meedoen.

kib*
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Niet alleen Antony, maar ook Dembelé, maar ik ben wel verheugd als er toch belangstelling voor die 'miskopen' van Mislintat zijn, daar gaat het in dit artikel om, PeterdeJong1983.

JMP
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Mislintat mag / moet alles verweten worden, maar je mag je ook afvragen wat voor nono’s er in de technische staf hebben gezeten. Het is nl natuurlijk niet zo dat er van al die aankopen geen één kan ballen. Deze Kroaten, die gewoon 3e van de wereld zijn geworden op het WK, hebben niet van de kleinste clubs belangstelling hè. Op het EK hebben we gezien dat onze Georgische vriend ook heus wel kan ballen. Ik denk dat zo’n Steyn met zijn ontslagverhaal zonder enige zelfkritiek voorlopig maar eens heel stil moet zijn. Ik zeg niet dat Ajax kampioen zou zijn geworden maar vriend Steyn had een betere selectie dan hij iedereen wil doen geloven. Het zal meer zo zijn geweest dat Steyntje z’n zin niet kreeg met de door hem gewenste spelers en dat hij daarna dus ook zijn kop in de wind heeft gegooid en dwars is gaan liggen. Zijn opvolger Van t Schip mag ook wel wat aan zelfkritiek doen. Ok, hij begon met een achterstand maar had toch nog met gemak 3e kunnen worden. Maar Van t Schip was natuurlijk al niet bijster succesvol geweest in zijn trainers carriere.

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Beter dan je bericht kan ik het niet verwoorden JMP, die incapabele Steijn en die eigengereide Schip.......en natuurlijk die Bestuursleden niet te vergeten.

dilima1966
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Straks de jaar schijvers van ajax zal je dik tegen vallen van 380 miljoen kas naar ik denk 195 miljoen kas er komt nog heel wat verlies

kib*
Link gekopieerd!
    35
    + 1
avatar

Dilima1966, ASML heeft ook mindere cijfers te overleggen, Philips ook door die apneu-apparaten en nog vele andere multinationals en banken in het recente verleden. Ajax is en blijft Ajax, misschien niet helemaal voor jou, maar wel voor de echte Ajaxsupporters in het hele voetbalheelal.

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Dit heeft allemaal niet daar mee te maken gewoon geen champignons afkopen verliezen spelers lening van 60 miljoen terug betalen plus rente

dilima1966
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik spreek je hier nog wel over als de jaar schijvers er zijn

kib*
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Het heeft wel degelijk mee te maken, geldt voor elke onderneming en Ajax is ook een onderneming met jaarcijfers etc. Ajax is geen caféclub van het Galileiplantsoen, maar de enige club uit Nederland die bekend is vanwege de goede prestaties, zelfs geliefd op een eiland in de Pacific waar ik ooit was. Spreek met een taxichauffeur over Nederlandse voetbal in alle continenten en dan kent hij/zij alleen Ajax, Cruijff ook Gullit.

Goku
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

dilima1966, elke club heeft zijn up en downs, kunnen wij over mee praten. Maar als supporter ga je pas zorgen maken in een situatie bij Vitesse, en daar is Ajax heel ver vandaan. Gewoon genieten van je cluppie en blijven steunen in voor en tegenspoed

kib*
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Ok Dilima, wij hebben een deal, maar natuurlijk lijdt Ajax wel verlies door die Mislintat affaire, maar niet zo dramatisch dat jij voortdurend wil doen geloven.

kib*
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Dit is ook een waarheid als een koe Goku.

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Eeuwige verdachtmakingen en je eigen aannames Kringetje.

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nee Kringetje Jacoba, Ajax heeft zo'n apparaat zeker niet nodig, eerder dat cluppie uit R'dam-Zuid dat maar met moeite zijn spelers voor de 'gedroomde' bedragen probeert te slijten en dan is een apneu-apparaat niet genoeg, maar een hele grote zuurstofstank, groter dan De Kuip. Zo nu jij weer.

kib*
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@Kringetje Jacoba, De Vrij/Kroes interesseert mij niet, waarom jou wel ? Stokje.....zoals steeds weer ? Ajax/Kroes vind ik belangrijker.

KlaasJanH
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Back to school ouwe;)

Kolie
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Moet wel een dilemma geweest zijn om je account dilemma te noemen. Frustratie jegens andere clubs druipt er elke comment weer vanaf. Je zou maar zo een frustibal zijn

Adder
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

King Jacobs, denk aan Vriend Herik die feijenoord 1mlj leende tegen een rente van 13% en daarna er snel van doorging.

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Kringetje Jacoba kan je beter die vraag niet stellen vanwege zijn frustratie jegens Ajax, normaal discussiëren over Ajax met hem is zinloos.

kib*
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

@Adder, voor het gemak wil Kringetje Jacoba daar niets van weten, kan je van hem wel langzamerhand verwachten. Als je dan bij elk artikel dat over Ajax gaat, goed of slecht, een nare opmerking maakt en niet in PSV-artikelen of die van AZ of Twente, dan profileer je jezelf als de grootste Ajaxhater.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen