Feyenoord wil Ajax niet onnodig tegen de schenen schoppen

25 juli 2024, 17:02   Bijgewerkt: 25 juli 2024, 18:17
Foto: © Imago

Dennis te Kloese wil niet uitspreken dat Feyenoord verder is dan Ajax. Vorig seizoen pakte Feyenoord liefst 28 punten meer dan de aartsrivaal, die ook voor komend seizoen voorzichtig inzet met de derde plaats als doelstelling. Toch spreekt Te Kloese met respect over Ajax en wil hij zich vooral richten op Feyenoord.

“We hebben hele grote stappen gemaakt”, erkent de algemeen en technisch directeur. “Ik vind het moeilijk om ons met PSV en Ajax te vergelijken. Met alle respect, maar het zijn andere clubs.” Te Kloese zegt vooral blij te zijn met wat Feyenoord heeft bereikt. “We moeten niet denken dat we er al zijn, verre van. Er liggen nog dossiers waar we met zijn allen hard aan moeten trekken. Buiten het feit dat we heel blij zijn hoe het gaat, moeten we wel met onze voeten op de grond blijven staan.”

Artikel gaat verder onder video

Te Kloese krijgt in het interview met ESPN de vraag of Feyenoord Ajax voorbij is. “Ik vind het ook zo broos, want dan ga ik nu roepen dat wij er ver voorbij zijn. Dat is gewoon niet zo. Ik denk dat Ajax goede mensen heeft die de boot in het juiste vaarwater kunnen krijgen. Laten wij gewoon lekker met onszelf bezig zijn en ons daar druk over maken.”

Te Kloese werkte de afgelopen tijd onder meer aan de contractverlenging van Thomas Beelen, die woensdag bekrachtigd werd. Staan er nog meer contractverlengingen op de planning? “We zijn altijd aan het analyseren welke spelers voor de toekomst een goede basis voor Feyenoord kunnen vormen. Op dit moment zijn we met niemand actief in gesprek, maar we staan wel in contact met alle zaakwaarnemers. We hebben meerdere talenten lopen waar we hopelijk ook in de aankomende jaren van kunnen genieten.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Niet PSV, maar Feyenoord is beste stap voor Memphis Depay’

Hans Kraay junior hoopt op een terugkeer van Memphis Depay in de Eredivisie, maar dan bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Ik denk dat dit de juiste instelling is. Uiteindelijk moet je als club proberen de best mogelijke versie van jezelf van dat seizoen te zijn. Aan het einde van het seizoen zie je dan of dat goed genoeg was en beter dan andere ploegen. Uiteindelijk is dat ook alleen een afspiegeling voor dat seizoen. Een nieuw seizoen is een nieuwe situatie; nieuwe ronde, nieuwe kansen. De situatie van Ajax vorig seizoen was een uitzonderlijke situatie. Dat ze daar vorig jaar in zaten, betekent niet automatisch dat komend seizoen dezelfde situatie wordt. Dan kun je het beste focussen op je eigen ploeg, want op de ploeg van de ander heb je geen invloed. Ik heb echt zin in volgend seizoen! Ik verwacht een top 5 met de clubs Ajax, PSV, Twente, AZ en Feyenoord. Wat de volgorde van die top 5 wordt, zien we aan het einde van het seizoen. Ben benieuwd!

Stuntploeg
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Zo zie je maar dat veel mede Ajacieden hier altijd met Feyenoord bezig zijn. En ze daar in Rotterdam toch veel beter mee omgaan. Stik jaloers wordt je er van.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Elke club heeft rotte appels. Waar sommige Ajacieden alleen maar negatief en provocerend kunnen reageren op Feyenoord (omdat het Feyenoord is), zijn er ook genoeg Feyenoorders die alleen maar negatief en provocerend op Ajax kunnen reageren (omdat het Ajax) is. Met deze appels valt vaak ook moeilijk een gesprek te voeren. Gelukkig zijn er aan beide kanten ook voldoende supporters die ondanks de rivaliteit elkaar wel met respect kunnen behandelen. De gekleurde bril kunnen afzetten en comllimenten aan elkaar kunnen uitdelen. Hier kunnen wel mooie voetbalgesprekken tussen ontstaan. Ik denk ook dat dit de groep is waar we naar moeten kijken :)

FCJel
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Vergelijkingen lijken me totaal overbodig. Feyenoord komt van ver, en heeft met flinke koerswijzigingen en beleid met een idee een mooie basis neergezet. Dat is ongelofelijk knap, zeker in een club waar verandering altijd zo lastig was. Onder Ten Kloese is Feyenoord als het ware een vicieuze cirkel uitgebroken

Klantenservice
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Mooi beschreven!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Fijn die nuchterheid. Geen speld tussen te krijgen

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Heerlijke vent die te Kloese, de nuchterheid straalt er vanaf

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Nette reactie van te kloese . Verder is het ook weer niet zo heel moeilijk om in nederland weer mee te doen . En paar voltreffers en een goeie groep/teamgeest en je bent er weer . Op het moment hebben trouwens alle voorspellingen /gevoel bij en speculatie totaal geen zin . Er gaat bij alle clubs gewoon heel veel gebeuren nog .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen