Humberto Tan pakt tafelgast live op televisie aan: ‘Het is slecht afgelopen voor jou bij Ajax’

23 juli 2024, 23:27
Foto: © RTL4

Humberto Tan heeft Maurits Hendriks dinsdagavond live op televisie ter verantwoording geroepen over zijn functioneren bij Ajax. Hendriks werkte van september 2022 tot 1 maart 2024 als Chief Sports Officer bij de Amsterdamse club en was onder meer verantwoordelijk voor de aanstelling van Sven Mislintat als technisch directeur.

Tan presenteert sinds deze week vanuit Frankrijk de talkshow Humberto à Paris rondom de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad. Hij ontvangt dinsdagavond Hendriks, die van 2008 tot 2022 de technische man was bij NOC*NSF, de Nederlandse sportorganisatie die als doel heeft om (top)sport in Nederland te bevorderen.

Artikel gaat verder onder video

“Bij mij aan tafel zit de man die van 2008 tot 2022 aan het roer stond en verantwoordelijk was bij NOC*NSF als technisch man: Maurits Hendriks”, kondigt Tan de komst van Hendriks aan. Vervolgens volgt echter een harde boodschap van de presentator aan zijn tafelgast: “Maar Maurits, we moeten eerst andere dingen bespreken. We hebben je nog niet gezien sinds je weg bent bij Ajax. Het is slecht afgelopen voor jou bij Ajax. Ervaar jij dat ook zo?”

“Ja, zeker. Pijnlijk”, reageert Hendriks. Tan vraagt de voormalig beleidsbepaler van Ajax vervolgens naar zijn eigen visie op zijn dienstverband in de Johan Cruijff ArenA. “Als dat in één zinnetje te vatten zou zijn, dan zou ik dat doen”, reageert Hendriks. “Het is allereerst pijnlijk voor de club dat je zo ver wegzakt. Teleurstellend voor alle goede mensen die daar werken en waar iedereen zijn best doet. Ik vind het van mezelf ook een enorme teleurstelling. Ik ben iemand die ambitieus is, sommige mensen vinden mij een perfectionist. Ik heb niet kunnen brengen wat ik had willen brengen.”

© Imago

Hendriks zegt geen spijt te hebben van zijn keuze om in te stappen bij Ajax, ondanks dat hij geen voetbalachtergrond heeft. “Nee, zo sta ik ook niet in het leven. Ik heb die keuze gemaakt en dan moet je alles wat je kant opkomt ook als een man nemen. Dat hoort erbij.”

Tan vraagt Hendriks vervolgens naar zijn rol bij de aanstelling van Mislintat. Laatstgenoemde was van 1 juli 2023 tot 24 september 2023 technisch directeur bij Ajax en werd uiteindelijk ontslagen, vanwege een gebrek aan breed draagvlak binnen de organisatie. Wat was de rol van Hendriks bij de aanstelling van Mislintat? “In principe behoorde dat niet tot mijn takenpakket”, reageert hij. “Maar als directie hebben we dat besluit genomen. Het is een collegiaal bestuur dat bij Ajax zit, dus dat besluit neem je ook gezamenlijk. En ik heb net als mijn collega-directieleden ook gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten, waaronder Sven.”

Hendriks ontkent vervolgens dat Mislintat op zijn voorspraak is gekozen. “Nee, dat is niet zo. Ik kende Sven helemaal niet. Ik had nog nooit van Sven Mislintat gehoord, overigens ook niet van de overige kandidaten. Ik heb geen achtergrond in het voetbal, maar in Olympische sporten. Dus dat was voor mij volledig nieuw. Hij is door een bureau dat Ajax in de hand had genomen voorgedragen, net zoals een aantal andere kandidaten. Samen met Edwin van der Sar hebben we een aantal gesprekken gevoerd, net als met de andere directieleden. Vervolgens hebben we de keuze gemaakt.”

Het volledige gesprek tussen Humberto Tan en Maurits Hendriks is hieronder te bekijken:

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Het lijkt wel alsof Ajax Nationaal Bezit is. Iedereen waar dan ook, in welke talkshows ook blijft men zeuren over Ajax. Iedereen wil graag bij de club Ajax 'betrokken' zijn, kom op mensen er zijn nog 17 clubs van de ED over die ook graag aandacht nodig hebben. Nu weer ook Tan met zijn OS-programma vanuit Parijs......met Hendriks over Ajax kwebbelen. Z i n l o o s. Het is gebeurd, Hendriks is weg. Van der Sar is weg, Mislintat is weg. De miskopen gaan misschien allemaal wel weg.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Dat komt omdat jij niet wil begrijpen hoe de media werkt . Hendriks wordt uitgenodigd in een programma over de os . Omdat hij chef de mission is geweest. En ja dan komt ajax fff ter sprake goh wat erg . Stelt Tan geen vragen over ajax is het ook weer niet goed . Maar goed je loopt hier vaak erg op te scheppen dat ajax zo groot is. En iedereen het over ajax heeft Maar komt er kritiek ,of in dit geval wat vraagjes . Gaat krotje weer huilen . Dus als het jou niet uitkomt dan moet men hun bek maar houden ,of worden gecanceld . Maar goed dat kennen we van je . Trouwens allemaal mensen die je noemt die jij geweldig vondt en lang hebt verdedigd . Dus ja jou verhaaltjes over ajax zijn zinloos .

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Over Feyenoord mag je ook al niks zeggen van deze gtsb. Dan voelt hij zich persoonlijk aangevallen. Misschien komt het door zijn hysterisch karakter dat hij zoveel fouten maakt in zijn commentaartjes.

kib*
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

KTTSgtsbpotje/keteltje, ik lees je reacties niet, zij boeien mij niet, ik doe er niets mee, spaar de moeite, maak jij je maar druk om je cluppie. Dus gewoon moven.

kib*
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Heer Reuring, in principe haak ik niet graag aan een reactie van een ander, maar aan uw reactie hoef ik niets te voegen. Deze gtsb is een terugkerende container vol irritatie met zijn complottheorieën over meerdere accounts van mij. U heeft gelijk, dat als je maar met alleen al je pink naar Feyenoord of naar de 'Heilige (Santi) Gimenez' of naar de TopCEO Te Kloese (die overigens bij Ajax begon) wijst, nou dan raakt deze gtsb van de leg. Anderzijds blijft hij Ajax maar corrigeren met hoe het wel moet. Die gtsb zal heus geen naar mens zijn, maar er is iets met die gast aan de hand. De andere etter hier is King Jacoba, lees zijn reacties maar.

kib*
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ha ha ha Beuk, da's een goeie.

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik sta hier volledig buiten en vind jullie allemaal een stel jammerende drammende kleine kinderen.Stel deugneuzen die vooral in hun eigen straatje praten, geen kritiek kunnen accepteren en bijna altijd persoonlijk op iemand reageren en daarbij de topic negeren.Ik vermoed dat jullie het heerlijk vinden en niet zonder elkaar kunnen, maar het tegelijkertijd vergallen voor een hoop anderen.

kib*
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@Dennis, neem het mij niet kwalijk, ik reageerde als eerste On Topic, maar dan komt de hier alom bekende scribent die bij elke reactie van mij of een ander meteen zijn valse beschuldigingen, aannames, complotgedachten ventileert en dit is niet alleen tegen mijn zin maar ook van anderen. Dus je krijgt reactie op reactie.....helaas. Zo lang deze gtsb niet ophoudt met dit kinderachtige gedoe zal het altijd zo blijven. Over deugneuzen gesproken, ik vind jouw reactie overdreven alsof jouw reactie correct is, zie ook je 2e reactie.

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Trouwens die Hendriks lult ook maar een eind weg om zijn eigen straatje schoon te vegen.Hij is wel degelijk gedeeltelijk verantwoordelijk voor de puinhoop van vorig seizoen , maar wanneer hebben we voor het laatst bij(in dit geval) Ajax iemand verantwoording hieromtrent horen nemen? Juist ja!

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ach, met elkaar eens te zijn hoeft helemaal niet, gelukkig maar! Het lijkt alleen meer op Feijenoord-Ajax hiero en dat wordt soms vervelend, nogmaals , mijn mening. Als je dan zo'n reactie van Beukemap leest dan zou iedereen mijn reactie direct kunnen begrijpen al heb ik het idee dat het een 16-jarige puber is, in dat geval is het je vergeven.

Vito
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Vergeet Sar ook niet, die was hoofdverantwoordelijke! Zijn slechte functioneren werden verbloemd door de goede resultaten dankzij Overmars. Sar heeft jarenlang gefaald! Sar was de eindverantwoordelijke voor aantrekken Mislintat. Van Halst later als commissaris die elke transfer goedkeurde.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen