Henk Spaan krijgt Nederland over zich heen na vreemde vergelijking 'donker' Oranje en kabinet

3 juli 2024, 14:20   Bijgewerkt: 3 juli 2024, 14:34
Foto: © Imago

Een tweet van Henk Spaan na afloop van Nederland - Roemenië (3-0) is bij veel Nederlandse twitteraars in het verkeerde keelgat geschoten. De journalist werd meermaals van racisme beticht.

Oranje had zojuist de achtste finale gewonnen door doelpunten van Cody Gakpo en Donyell Malen (2), toen Henk Spaan de volgende tweet de wereld in stuurde: "Op de eerste dag van een roomblank kabinet met dito ideeën, bereikt het Nederlands elftal met een stuk of acht donkere jongens de kwartfinale van het EK. Lekker hoor." Deze tweet kreeg veel aandacht en door veel mensen uitgekotst.

Artikel gaat verder onder video

Journaliste Zamire Willems vergeleek het kabinet met de gasten tijdens de Hard Gras Podcast, waar Spaan aan meewerkt. "Een roomblank presentatieteam. Zou het te maken kunnen hebben met de in uw ogen beste (beschikbare) mensen om de klus te klaren?", terwijl andere twitteraars hun ideeën nog explicieter tentoonstelden. "Jammer dat u zo racistisch bent, meneer Spaan", "Kleurtjes tellen. Dat zijn de echte linkse racisten. Wat een kleine man met je verwrongen zieke geest." en "Racist! Wie let er nou op kleurtjes?!" waren enkele reacties.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Spaan kan echt niet meer. Ook niet in podcast. Hij is te geil van zichzelf om dat te zien. Ik gun hem vrienden die hem dat vertellen. Wat betreft roomblank HG podcast: helemaal eens.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen