‘Heerenveen wil snel zakendoen met Feyenoord en hoopt oude bekende van Van Persie in te lijven’

16 juli 2024, 21:45
Foto: © Imago

SC Heerenveen hoopt deze zomer Ilias Sebaoui te kunnen huren van Feyenoord, meldt de Leeuwarder Courant. De komst van de talentvolle aanvaller staat los van een eventueel vertrek van smaakmaker Osame Sahraoui. Vooralsnog heeft de ploeg van nieuwbakken trainer Robin van Persie nog geen voorstel ingediend bij de Rotterdamse club.

Sebaoui maakte afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie veel indruk bij FC Dordrecht en had een belangrijk aandeel in de goede prestaties van de Schapenkoppen op het tweede niveau. De 22-jarige Marokkaan was in 38 KKD-wedstrijden goed voor elf doelpunten en zeven assists.

Artikel gaat verder onder video

1908.nl weet te melden dat Van Persie en Sebaoui elkaar nog kennen van Feyenoord, ondanks dat de aanvaller na zijn komst snel werd verhuurd aan de Keuken Kampioen Divisie-club. De oefenmeester hoopt volgens het medium echter ‘persoonlijk op de komst van de Marokkaanse Belg’.

Naar verluidt zouden meerdere clubs interesse hebben om de Feyenoorder te huren, maar sc Heerenveen heeft tot nu toe ‘een van de beste plaatjes geschetst’ en daarmee de beste papieren om de aanvaller tijdelijk over te nemen. Sebaoui, die vorig jaar werd overgenomen van het Belgische Beerschot, heeft bij Feyenoord nog een contract tot medio 2026.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen: 'Dit is te gek voor woorden. Wat voor indruk krijgt de wereld van ons land?'

Johan Derksen vraagt zich af: "Wat voor indruk krijgt de wereld van ons land, met dit soort beelden?"

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wat ik onbegrijpelijk vind is dat ze spelers gaan verhuren en dan een speler gaan kopen als vervanger voor een die verhuurd is. Wat is dit nu voor een beleid. ALs je toch iemand in je midden hebt dan geef je die toch de kans en dan wordt er gezegd je hebt vlieguren nodig. Dan gaan ze in buitenland kijken voor een vervanger, waarom verhuur je dan iemand. Is dit nu geen geld weggooien en kun je zeggen is een talent. Is Feyenoord een verhuurclub geworden??? Ik dacht dat Feyenoord ook belangstelling toonde in Sahraoui van Heerenveen. Nu wil Heerenveen een speler van Feyenoord huren. Is er dan geen bepaalde deal mogelijk.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Opzich is het niet gek dat jonge spelers verhuurd worden; momenteel zijn ze nog niet goed genoeg om mee te kunnen voor speeltijd in hrt eerste elftal, maar dat club voorziet wel een toekomst waarin dat niveau wel behaald zal worden. Als je dan zo'n speler veel speeltijd kan geven in de eredivisie, vergroot je de kans dat die speler dat niveau gaat halen. Je moet echter binnen je team wel voldoende breedte hebben voor schorsingen en blessures. Niet eens altijd als directe vervanging, maar als wisselspeler voor die vervanger. Je selectie moet gewoon breed zijn. Dan moet je dus wel een vervanger halen voor de verhuurde spelers. Soms is dat dan ook een huurspeler. Een speler die op de huurlijst staat, zijn vaak spelers die nog naar een bepaald niveau moeten toegroeien. Daardoor is hrt soms beter om toch een koopspeler te halen. Als de verhuurde speler dan na een seizoen weer terug komt, kunnen die spelers de concurrentie onderling uitvechten. De winnaar krijgt een plekje, de verliezer wordt verkocht (of verhuurd als er nog genoeg progressie gezien wordt). Ik vind dat persoonlijk een logische manier van werken binnen de voetbalwereld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen