Kraay junior benoemt doorslaggevende factor in zege Oranje op Turkije

7 juli 2024, 10:06
Foto: © ESPN

Hans Kraay junior is onder de indruk van het wisselbeleid van Ronald Koeman in de wedstrijd van Oranje tegen Turkije. De bondscoach koos er in de rust voor om Wout Weghorst te brengen voor Steven Bergwijn, waardoor Memphis Depay niet meer in de spits speelde, wat op complimenten van de analist kan rekenen. Ook de andere wissels pakten volgens hem goed uit.

“Ik heb van de directie begrepen dat het woord ‘een gouden pik’ ook in een beschaafd programma als dit gebruikt mag worden”, begint Kraay junior in ESPN Vandaag. “Er wordt wel eens gezegd dat Ronald Koeman een gouden pik heeft, maar hij heeft vandaag met een gouden pik ook goud gewisseld. In de rust gewoon heel snel Bergwijn eruit, Weghorst op negen en Depay erachter.”

Artikel gaat verder onder video

Waar Oranje op de openingsfase na in de eerste helft totaal geen grip kreeg op de Turken, kwam hier door de komst van Weghorst in de tweede helft verandering in. “Koeman heeft gewoon goed gewisseld. In de rust Bergwijn, die iets minder was dan in de vorige wedstrijd (tegen Roemenië, red.), eruit gehaald. Dan Weghorst erin op nummer negen en Depay een linie zakken waardoor hij met zijn gezicht naar de goal van de tegenpartij speelt. Ik denk dat hij daar beter in is.”

Van de Ven

Ook het inbrengen van Micky van de Ven voor Nathan Aké zo’n twintig minuten voor tijd kan bij Kraay jr. op complimenten rekenen. “Die viel goed in. Hij schopte er eerst twee het ziekenhuis in en toen haalde hij nog een balletje van de lijn.” Met nog vijf minuten op de klok schoot een voorzet van Kerem Akturkoglu voorbij aan Bart Verbruggen, waarna Mehmet Zeki Çelik zo in dacht te kunnen schieten. Van de Ven hield de bal vlak voor de lijn tegen, waardoor Oranje op voorsprong bleef. “Van de Ven maakte een hele, hele, hele frisse indruk”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Blind verrast Vahle: ‘Geen enkele andere Oranjespeler durft dit te zeggen’

Daley Blind verrast verslaggever Noa Vahle met zijn eerlijke antwoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Roel Reijgers
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Weghorst inbrengen is altijd de meest logische optie want dat betekent meteen extra passie en beleving en brengt ook zichtbaar meer elan en strijdlust in 't Oranjeteam ! Tegelijkertijd ook Malen of Frimpong.voor Simons was beter geweest dit ook om de Turken extra in onzekerheid en verwarring te brengen ! Wat dat betreft laat Koeman - tactisch gezien - steken vallen want ook van de Ven is de juiste snelle en passievolle verdediger voor Aké waar in die eindfase juist zo'n grote behoefte aan is ! N.B. en ... over vervangers gesproken : we zullen nooit weten of Brobbey of Zierikzee in de spits 't beter en effectiever zouden hebben gedaan dan Memphis ! Jammer !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen