Bizarre beelden: Darwin Nuñez deelt rake klappen uit na halve finale Copa América

11 juli 2024, 07:11
Foto: © Imago

Colombia heeft in de nacht van woensdag op donderdag ten koste van Uruguay de finale van de Copa América bereikt. Na afloop van de wedstrijd in het Bank of America Stadium liep het behoorlijk uit de hand: een aantal Uruguayaanse spelers - waaronder Liverpool-aanvaller Darwin Núñez - deelde rake klappen uit richting de Colombiaanse fans.

Vijf minuten voor rust tekende Jefferson Lerma voor de enige treffer van het duel. De verdedigende middenvelder van Crystal Palace kopte uit een hoekschop de 0-1 in Colombiaans voordeel achter de Uruguayaanse doelman Sergio Rochet, die in het verleden drie jaar onder contract stond bij AZ. Colombia kwam vervolgens op slag van rust met tien man te staan, toen verdediger Daniel Muñoz Mejía zijn tweede gele kaart ontving, maar hield ook in ondertal stand. Daardoor mag het in de nacht van zondag op maandag (2.00 uur Nederlandse tijd) in de finale aantreden tegen Argentinië.

Artikel gaat verder onder video

Gedurende de halve finale zouden familieleden van de Uruguayaanse spelers door Colombiaanse supporters zijn aangevallen op de tribunes. Dat pikten de spelers niet, waardoor het na afloop van de wedstrijd behoorlijk escaleerde. Onder meer Núñez, maar ook Atlético Madrid-verdediger José María Giménez, gingen daarop de confrontatie met de fans aan, in het geval van Núñez werden er duidelijk een aantal rake klappen uitgedeeld.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nieuwe NOS-analist valt niet in de smaak: 'Hoe verzin je het om hem uit te nodigen?'

De NOS kiest tijdens het EK voor onconventionele voetbalanalisten in Studio Fußball.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen