Aftrap Copa América-finale uitgesteld vanwege levensgevaarlijke situatie bij Hard Rock Stadium

15 juli 2024, 01:28   Bijgewerkt: 15 juli 2024, 04:21
Foto: © TyC Sports

Chaotische taferelen voorafgaand aan de finale van de Copa América. Grote groepen voetbalfans probeerden het Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida binnen te dringen. Omdat veel supporters die wel kaarten hebben nog niet binnen waren, werd de aftrap van de finale tussen Argentinië en Colombia uitgesteld. Het duel zou om 02.00 uur beginnen, maar werd uitgesteld naar 03.20 uur.

Fans sprongen massaal over hekken heen om het stadion in te komen voor de wedstrijd. In de chaos vertrapten ze elkaar ook en zouden mensen buiten bewustzijn zijn geraakt. De incidenten doen denken aan de chaos rondom de EK-finale van 2021, toen grote groepen supporters ongeoorloofd Wembley Stadium betraden.

Artikel gaat verder onder video

Spelers van Argentinië moesten hun eigen familieleden in veiligheid brengen en zorgen dat zij het stadion konden betreden. De politie van Miami-Dade spreekt in een statement van 'meerdere incidenten' en meldt dat een agent is geraakt door een steen. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht. Over eventuele gewonden wordt niets vermeld, maar op de beelden is te zien dat supporters elkaar vertrappen.

Op de beelden is te zien dat veel fans, die vermoedelijk geen kaartje hebben, door de toegangspoorten kunnen komen. Sommige fans proberen zelfs via het ventilatiesysteem het stadion binnen te komen. Veiligheidspersoneel zou ze op een gegeven moment hebben doorgelaten zonder een metaaldetector te passeren. Sommige personen die wél tickets hadden, zouden uiteindelijk niet binnen zijn gekomen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen