‘Go Ahead Eagles heeft beet maar moet opschieten om deal met FC Volendam af te ronden’

18 juli 2024, 15:43
Foto: © Imago

Go Ahead Eagles gaat Calvin Twigt overnemen van FC Volendam, melden bronnen aan ESPN. Daarmee blijft de 21-jarige middenvelder behouden voor de Eredivisie. Naar verluidt betalen de Deventenaren een transfersom van enkele tonnen voor de talentvolle middenvelder.

Go Ahead Eagles heeft inmiddels een akkoord bereikt met FC Volendam, alleen tussen Twigt en de Deventenaren moeten de laatste plooien nog worden gladgestreken. Daarna wordt de middenvelder medisch gekeurd en kan hij zijn handtekening zetten onder een contract bij de play-offwinnaar van het afgelopen seizoen.

Artikel gaat verder onder video

Er is echter enige haast geboden voor de Deventerclub. Vrijdag moet de club de definitieve spelerslijst inleveren bij de UEFA voor het duel met SK Brann in de tweede voorronde van de Conference League. Volgens ESPN zal de deal daarom ‘naar alle waarschijnlijkheid zo snel mogelijk worden rondgemaakt’.

De geboren Amsterdammer kwam sinds 2014 uit in de jeugdopleiding van FC Volendam en maakte in 2020 zijn debuut voor de Palingboeren. Sindsdien speelde Twigt 84 wedstrijden voor de Volendammers, waarin hij goed was voor vier doelpunten en vier assists.

Twigt wordt voor Go Ahead Eagles de derde aanwinst van het nieuwe seizoen. Eerder namen de Deventenaren Julius Dirksen over van FC Emmen en Mathis Suray van FC Dordrecht. Wel moest de ploeg van trainer Paul Simonis, die de opvolger is van de naar Manchester United vertrokken René Hake, afscheid nemen van Bas Kuipers (FC Twente), Rashaan Fernandes (Omonia 29 Maiou) en Philippe Rommens (Ferencváros).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pascal Jansen haalt smaakmaker uit de Eredivisie weg voor 1,5 miljoen euro

De Hongaarse club Ferencváros, met trainer Pascal Jansen aan het roer, haalt een smaakmaker weg uit de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Roel76
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Willemson is ook al verkocht aan burningham dus ze moeten wel ,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen