Giorgio Chiellini (39) kijkt vol verbazing naar beslissing van Ronald Koeman

7 juli 2024, 21:58   Bijgewerkt: 7 juli 2024, 22:05
Foto: © Imago

Giorgio Chiellini vindt het opmerkelijk dat Matthijs de Ligt dit EK nog niet in actie is gekomen bij het Nederlands elftal, zo geeft de voormalig verdediger van Juventus aan in gesprek met Italiaanse media. De Ligt speelde in Italië samen met Chiellini en heeft in die tijd veel indruk gemaakt op het clubicoon van de Oude Dame.

"Ik had nooit verwacht dat hij geen basisspeler zou zijn", geeft Chiellini toe in gesprek met Sky Italia. Volgens de Italiaan moet er iets veranderd zijn in de ontwikkeling van De Ligt, als Koeman ervoor kiest om de 24-jarige voetballer op de bank te laten zitten: "Als deze keuzes worden gemaakt, betekent het dat hij wat problemen heeft in zijn ontwikkelingstraject. Wat ik heb gezien is een speler die niet op de bank kan zitten in dit soort teams", stelt Chiellini.

Artikel gaat verder onder video

Wel geeft Chiellini, inmiddels gestopt met voetballen, toe dat hij minder goed kan oordelen over hoe De Ligt zich manifesteert bij het Nederlands elftal: "Ik heb zo nu en dan dingen van hem gezien, maar ik weet niet wat er dagelijks gebeurt. We geven commentaar op de keuzes van de trainers, maar die zien ze elke dag", benadrukt Chiellini, die in ieder geval verbaasd is over het feit dat De Ligt de reservebank warm moet houden gedurende het EK in Duitsland.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Blind verrast Vahle: ‘Geen enkele andere Oranjespeler durft dit te zeggen’

Daley Blind verrast verslaggever Noa Vahle met zijn eerlijke antwoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sander17
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Koeman moet keuzes maken en de Vrij doet het uitstekend en is zelden op een fout te betrappen.

boyke
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dat je met volle verbazing naar beslissingen van Koeman kijkt kan ik me wel indenken. Alleen de Vrij presteert uitstekend beter dan van Dijk en De Ligt zou alleen i.p.v. van Dijk kunnen spelen aangezien van Dijk over de tijd is met zijn slordige kijk op het spelletje. Daarnaast vind ik Koeman zeker eigenwijs betreffende Depay en enkele meer. Er zijn betere op de bank maar dan komt men nu aan van Koeman presteert uitstekend anders staan we niet in de halve finale. Neem met niet kwalijk maar dit EK is het EK van de armoede en er steek buiten Spanje een beetje geen een land echt uit plus dat Nederland een simpele route kon lopen. IK wil zeker Nederland niet achterstellen en presteren naar vermogen maar het is niet het Nederlands Elftal waar we over de wereld van kunnen zeggen wauw wat een spelers staan daarin. De teamgeest is erg belangrijk en die is er met grote regelmaat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen