Gelredome-eigenaar komt met plan om Vitesse te redden: 'Achtervang voor als Franke afhaakt'

12 juli 2024, 20:54
Foto: © Imago

Michael van de Kuit, de eigenaar van het Gelredome, heeft zich bij Vitesse gemeld met een eventueel reddingsplan voor het voortbestaan van de club. Althans, zo meldt De Telegraaf. De beoogde nieuwe eigenaar van Vitesse, Guus Franke, heeft gedreigd met afhaken in het geval dat de KNVB niet op korte termijn goedkeuring zou geven aan het overnemen van de aandelen.

In het geval dat Franke dus ook daadwerkelijk zou gaan afhaken, heeft de club nog het plan van Van de Kuit. Het plan zou een tussenoplossing zijn om te voorkomen dat de Gelderse club ook serieus ophoudt met bestaan. “Het is een achtervang voor als Franke afhaakt, waarmee de continuïteit op korte termijn gewaarborgd is”, zo vertelde Van de Kuit aan De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Op uiterlijk 22 juli krijgt Vitesse te horen of het beroep tegen het intrekken van de licentie succes heeft gehad. “Onderdeel van Van der Kuits plan is het kwijtschelden en terugbetalen van alle fee’s die Vitesse de afgelopen periode heeft betaald aan de bezoldigde commissarissen, directieleden en de herstructureringsdekundige Hanneke De Koninck”, zo schrijft de krant.

“Met deze honoraria is in totaal al bijna 1 miljoen euro gemoeid. En dat bij een club die zo in financiële nood is. Ook de bonus van 75.000 euro die algemeen directeur Edwin Reijntjes zou ontvangen bij een geslaagde aandelenoverdracht moet dan van tafel”, aldus Van de Kuit.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nieuwe NOS-analist valt niet in de smaak: 'Hoe verzin je het om hem uit te nodigen?'

De NOS kiest tijdens het EK voor onconventionele voetbalanalisten in Studio Fußball.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

ik mag niet wedden of gokken..maar waarom zegt me iets dat dat er op 22 juli een bericht in de krant staat dat vitesse dus geen bankpas heeft..ik geloof er geen snars van..ik zie niks en nergens bewijs dat vitesse een bankrekening heeft..heeft die man van gelredome eigenlijk wel een bankpas ga me dan ook maar gelijk afbragen..maarja das de volgende die veelste laaat wakker wordt en wanhopig zn geld probeert te redden..ik zie maar weinig medewerking en vooral veel tegenwerking alsnog

vleermuis
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

de ene miljonair vind dat de andere miljonair zn deel moet inleveren..so far we all go down..nog steeds..terugtrekken blabla ergens moet je maar blij zijn of je vitesse nog krijgt..en ja idd guss franke wordt zenuwachtig haha..zoveel geld toegezegt al..en nog geen 2 weken later in paniek dat ie t alweer kwijt is..ja wat had je dan gedacht..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen