Southgate vertrekt kort na verloren EK-finale als bondscoach van Engeland

16 juli 2024, 12:05   Bijgewerkt: 16 juli 2024, 12:14
Foto: © Imago

Gareth Southgate stopt als bondscoach van Engeland, zo maakt de bond bekend via de officiële kanalen. De oefenmeester stond al sinds 2016 aan het roer bij de Engelse nationale ploeg en wist in die tijd twee EK-finales te bereiken, die beiden verloren gingen.

Southgate werd in september 2016 aangesteld als bondscoach van Engeland. Onder zijn leiding kenden de Britten een heuse opleving. Na jaren van tegenvallende toernooien, werden er eindelijk weer eens goede resultaten behaald op eindrondes. Zo wist hij tijdens het EK van 2021 én dat van 2024 tot de finale te schoppen, die wel allebei verloren gingen. Op het WK van 2018 schopten de mannen van Southgate het tot de halve finale.

Artikel gaat verder onder video

Ondanks de verbetering in resultaten, kon de bondscoach altijd op kritiek rekenen vanuit eigen land. Met name op het afgelopen EK ging men flink tekeer over het spel van zijn ploeg. Dit werd veelal als saai bestempeld, waarbij Southgate het verwijt kreeg dat hij er niet in slaagde zijn topspelers mooi voetbal te laten spelen.

“Als een trotse Engelsman was het een eer om voor Engeland te spelen en te trainen”, geeft de trainer aan op de site van de Engelse voetbalbond. “Het betekende alles voor me en ik heb alles gegeven. Maar het is tijd voor verandering, voor een nieuw hoofdstuk. De finale van zondag in Berlijn tegen Spanje was mijn laatste als manager van Engeland.” In totaal stond Southgate 102 wedstrijden aan het roer bij de Engelsen, waarvan hij er 64 wist te winnen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Analisten van BBC zijn stomverbaasd als Joep Schreuder plots de uitzending overneemt

Een opvallend moment in de nabeschouwing van de BBC op de EK-finale.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Hulde aan Southgate voor zijn besluit. Koeman zou dit besluit ook moeten volgen, als die ballen heeft.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Is dat zo? Als je voor het toernooi onder de neus van alle reageerders van FCupdate een briefje had gelegd met daarop "Nederland halve finale" weet ik zeker dat 95% het blind had getekend. Zo hoog waren de verwachtingen niet. Dat hij op momenten andere keuzes had kunnen maken, Ja. Was het een geweldig Nederlands elftal, absoluut niet. Was het spel goed, absoluut niet. Is er het maximale uit deze groep gehaald, ik denk van wel.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Koeman werd vooraf aan het ek door de media gevraagd wanneer het ek voor hem niet geslaagd was. Daarop gaf hij als antwoord, dat het voor hem niet geslaagd was als Nederland het ek niet zou winnen. M.a.w. hij ging naar het ek om het toernooi te winnen. Een topcoach met ballen zoals Southgate neemt zijn verantwoordelijkheid, als dit niet uitkomt en neemt zijn ontslag.

gtsb of niet 🤔
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Mee eens ermir . Verder komt oranje op een vrij gelukkige manier bij die halve finales . En gaan er dan gewoon af .

Ajeto!
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Op basis van die uitspraak zou hij het veld moeten ruimen. Echter je doet aan een kampioenschap mee om te winnen. Ook als je de laagst geplaatste zou zijn. Dromen mag en je mag ze ook uitspreken

ERIMIR
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Uiteraard mag je dat uitspreken. Koeman was wel stellig in zijn uitspraak. Coaches van andere landen hadden die uitspraak niet gedaan, omdat ze wisten dat ze erop afgerekend zouden worden. Die zeiden heel verstandig dat ze naar het ek gingen om zover mogelijk te komen. Dromen doe je overigens in je slaap.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Als het land ondankbaar is, terwijl je finales haalt, dan kun je de eer beter aan jezelf houden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen