Gakpo legt bij BBC uit waarom hij Cruijff knuffelde na de 0-1

2 juli 2024, 20:20   Bijgewerkt: 2 juli 2024, 20:28
Foto: © BBC

Cody Gakpo zocht na zijn doelpunt in de wedstrijd tegen Roemenië meteen fysiotherapeut Martin Cruijff op. De aanvaller van Oranje verklaart zijn doelpunt voor de camera van de BBC.

“Ja, hij zei me gisteravond dat ik vandaag de eerste goal zou maken. Ik zei tegen hem: ‘Als dat gebeurt, dan zoek ik je op.’ Daarom ging ik naar hem toe”, legt Gakpo uit. De aanvaller van Liverpool speelde ook een grote rol bij de 0-2, door de bal binnen te houden aan de achterlijn en Donyell Malen in staat te stellen te scoren.

Artikel gaat verder onder video

“Dat stond een beetje symbool voor onze wedstrijd: offers maken voor elkaar en hard werken. Ik ben blij dat ik Donyell een assist kon geven. Het was een goede wedstrijd”, aldus Gakpo, die na zijn interview grote complimenten ontvangt van de analisten van de BBC.

“Een geweldig optreden van hem. Ik vond hem de uitblinker”, zegt presentator Gary Lineker. “Hij was de hele wedstrijd dreigend en blonk echt uit”, vult Alan Shearer aan. Voormalig Welsh international Ashley Williams is vooral enthousiast over de rol van Gakpo bij de 0-2.

“Dit was gewoon pure vastberadenheid. Hij weigert op te geven. Gakpo verdient de complimenten, maar het is ook indrukwekkend dat Malen deze situatie als enige op waarde schat. Iedereen dacht dat de bal achter zou gaan”, aldus Williams.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen