Franke baalt van KNVB: 'Die verloren tijd kan wel eens cruciaal blijken te zijn'

31 juli 2024, 16:51
Foto: © Imago

Vitesse, en Guus Franke in het bijzonder, baalt van de manier van handelen van de KNVB. De beoogde Vitesse-eigenaar merkte op dat de licentiecommissie een dag voor de deadline van woensdag nog met allerlei vragen kwam die eerder in het proces gesteld hadden kunnen worden.

De club in noodweer heeft sinds eind juni geen proflicentie meer. Vitesse ging in beroep, kreeg meerdere keren uitstel en heeft woensdag uiteindelijk alle benodigde documenten bij de KNVB aangeleverd om dit beroep geldig te verklaren. Makkelijk ging dat echter niet, volgens de laatste berichtgeving moesten alle zeilen bijgezet worden om deze deadline te halen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Vitesse doet oproep aan licentiecommissie: 'Anders wordt het een lastig verhaal'

Volgens Franke was de licentiecommissie van de KNVB in dat proces een stoorzender, zo vertelt hij in een verklaring. "Omdat we niets hoorden van de KNVB hebben we bijna drie weken geleden al aangeboden dat de KNVB het rapport van forensisch accountantskantoor Grant Thornton verder zou uitdiepen. We hebben aangegeven dat we daaraan alle medewerking zouden geven, maar hebben daar nooit een reactie op gekregen. En nu, een dag voor de deadline, komen ze alsnog met vragen die toen al gesteld hadden kunnen worden en eenvoudig beantwoord hadden kunnen worden."

LEES OOK: Andrea Pirlo bezorgt Vitesse financiële meevaller

De potentiële nieuwe eigenaar van de Arnhemse club had een andere instelling van de KNVB verwacht. "Ik ben hieraan begonnen omdat ik van mening ben dat Vitesse gered kan worden. Wij hebben hier inmiddels ook veel tijd, energie en geld in geïnvesteerd. Wij beraden ons nu op onze positie." Franke houdt nog steeds rekening met een slechte afloop. "Het is alleen jammer dat de verloren tijd straks weleens cruciaal kan blijken te zijn in een scenario waar niemand op zit te wachten."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

MichaelD87
Link gekopieerd!
    40
    + 1
avatar

Och nu ligt alles aan de KNVB?

  • Jaren wanbeleid
  • Maanden uitstel van deadlines
  • van partijen verlangen dar ze hun tegoeden bevriezen met geen garantie.

Ik drink een biertje als Vitesse ophoudt met bestaan BVO

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Wat een kansloos bericht. Wat als het jou club was geweest? Elke prof club die falliet dreigt tegaan is zonde van het voetbal en haar supporters. En idd Vitesse heeft er een zooitje van gemaakt maar als je hier alleen Vitesse de schuld van geeft dan ben je wel heel blind. Maar ik merk dat er wel meer mensen hier graag de hielen van de KNVB likken.

Gusa
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Dit lijkt me geen handige houding richting de KNVB. Het is een kwestie van oorzaak-gevolg en de KNVB heeft deze situatie niet veroorzaakt en doet gewoon haar werk. Dhr. Franke zou zich moeten onthouden van moddergooien en beseffen dat dit niet gaat helpen. Zijn eigen verleden en verder onderzoek hiernaar kan goed de reden zijn dat de KNVB veel tijd nodig heeft. Die nemen na een aantal schichtige types door de jaren heen geen risico meer met Vitesse.

Ouwefries
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

KNVD is voorzichtig, gelijk hebben ze.

boyke
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Laten we heel duidelijk zijn dat Vitesse niet goed bezig is geweest maar vergeet nu eens niet de autoritaire KNVB niet te benoemen die op alle slakken zout denkt te moeten leggen. Als je een jaar bezig moet zijn om een zaak te onderzoeken dan is dit gewoon belachelijk voor woorden en zo is de KNVB in vele zaken oorzaak van wanbeleid. Bij meerdere clubs hebben ze dit geflikt zoals o.a. FC Den Bosch een jaar laten wachten en een dag voor het einde kwamen ze aan met andere eisen en geen goedkeuring wat al veel eerder had gekund. Ook dat is nu weer het geval. Heel die licentiecommissie die zogenaamd niet onder van Leeuwen valt is een lui orgaan en van Leeuwen moet niet doen of ze niets te zeggen heeft, dan had je geen voorzitster moeten worden en snel wegwezen idem v.d Zee daar komen we zo op. Wat een gewoon accountbedrijf in een week kan doen daar doet de KNVB een jaar over en dan zeggen wij komen niet elke dag bij elkaar. Regel dan de zaken goed dat je op Zeist eens uit die luie stoel opstaat en werk gaat verrichten voor de clubs ja alle clubs. Boetes opleggen dat heb je binnen 1 dag geregeld dat kan dus wel. Zelf de competities aanpassen in het betaald voetbal loopt al verkeerd daar hebben ze al geen verstand van met in het achterhoofd de CL e.d. Dan weten ze al geen raad met verzetten en dan komen de clubs al in opstand. Nogmaals ik speek Vitesse zeker niet voor maar de KNVB al helemaal niet, die falen op vele gebieden. Lees de competitie indeling maar bij de amateurs. v.d. Zee heeft zich vergist in zijn nieuwste uitvinding de v.d.Zee piramide vorm dus maar weer wederom 2025/2026 extra degradatieregelingen in het zuiden. Dat was toch al niet meer nodig met alle gevolgen van dien. Een stel 6 clubs die bijna elke uitwedstrijd honderden KM moeten reizen wat kapitalen geld kost voor de nieuwe piramidevorm en dan ook nog eens stellen verplicht met Carnaval te spelen wat in het zuiden nooit gedaan is. Ach het zuiden hangt er maar bij. Zoiets moet je eens flikken in andere delen van het land dan is de wereld te klein en wordt het snel aangepast maar hier luistert de KNVB niet eens na en hebben gewoon schijt aan alle clubs in het zuiden. Ze geven geen krimp en clubs die er op tegen waren laten ze barsten en stellen gewoon niets te zeggen je hebt te luisteren naar PAPA/MAMA de KNVB
Zaterdag/zondag voetbal moet aangepast worden en zondag moet zich maar aanpassen aan de zaterdagafdeling.
Dus kom niet aan dat de KNVB alles goed regelt, nee ze regelen alles slecht behalve bij een EK en WK dat ze met hun luie reet op de pluche vooraan kunnen zitten op kosten van de sporters

FCJel
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

De knvb zal ook zeer te spreken zijn over het jarenlange risicovolle beleid in Arnhem. Normaalgesproken kan ik kritisch zijn op de knvb, maar in deze geef ik ze volkomen gelijk. Risicovol ondernemen kan tot negatieve gevolgen leiden, en dat is je eigen schuld. Dat weet Franke net zo goed.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen