Francesco Farioli voert eerste gesprek met Ajacied en heeft verrassende mededeling

22 juli 2024, 08:11
Foto: © Imago

Francesco Farioli heeft in zijn eerste gesprek met Youri Baas direct aangegeven dat hij in de linksback van Ajax ook wel een centrale verdediger ziet. De trainer heeft de positiewisseling, die ontstond uit het feit dat Ajax over veel linksbacks beschikt, na overleg met Baas doorgevoerd in de wedstrijden gedurende de voorbereiding van de Amsterdammers. Dat bevalt goed, zo stelt Baas.

Baas kwam onlangs terug naar Amsterdam, nadat hij een succesvolle verhuurperiode heeft meegemaakt bij NEC in Nijmegen. Toen hij Farioli voor het eerst sprak, kwam de Italiaan met een verrassende mededeling naar Baas toe: "We hebben natuurlijk heel veel linksbacks in onze selectie, dus de trainer zei: het is ook een optie om met jou centraal te spelen. Sindsdien heb ik daar heel veel getraind en gespeeld", legt Baas uit in een uitgebreid gesprek met Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

De linksbenige verdediger geeft toe dat het lang geleden is dat hij als linker centrale verdediger uit de voeten kwam, maar dat dit in de jeugdopleiding wel eens is voorgekomen: "Ik krijg op deze plek veel de bal en dat is denk ik ook wel waar mijn kwaliteiten liggen", vindt Baas, die over een uitstekende traptechniek beschikt. "En dat indribbelen, dat is ook iets wat de trainer graag wil zien. We willen de bal rondspelen, rondspelen, rondspelen, dan van kant wisselen en dan moet er één iemand de ruimtes aanvallen."

Het is een nieuwe manier van spelen die wennen is voor Baas, geeft de verdediger - die een goede indruk maakt - toe "Verdedigend is het even wennen, je komt in andere situaties, maar ik denk dat het wel prima gaat", zegt Baas, die nog niet weet hoe zijn toekomst eruit ziet: "Hoeveel kans ik maak op speeltijd, weet ik echt niet. We hebben natuurlijk veel spelers nu. Ik probeer gewoon elke training en elke wedstrijd mijn best te doen en dan zie ik het wel", besluit de nuchtere voetballer.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax incasseert flinke tegenvaller in aanloop naar Europa League-duels

Ajax kan in de wedstrijden in de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina niet beschikken over twee aanvallers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Werden dit soort gesprekken tussen de vorige trainers (terug t/m Schreuders) wel met spelers gevoerd ? Ik bedoel dan ad hoc. Ik las dat Farioli o.a. met Forbs, Godts, Rijkhoff, Janse, Berghuis (?) nu met Baas dus hun situatie doorneemt, is wel goed. Transparantie in elke organisatie welke dan ook is één van de prioriteiten. Als werknemer wil je toch wel weten waar je in de organisatie staat. Los van de sportieve prestaties laat Farioli wel zien over managerskwaliteiten te beschikken, mooi meegenomen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen