Ajax ontvangt serieuze concurrentie in strijd om handtekening van Wout Weghorst

8 juli 2024, 10:03   Bijgewerkt: 8 juli 2024, 10:44
Foto: © Imago

AS Roma heeft interesse in spits Wout Weghorst, weet het Italiaanse Tuttosport te melden. De ploeg van trainer Daniele De Rossi zou in de zoektocht naar een vervanger voor Romelu Lukaku zijn uitgekomen bij de Nederlander, die tijdens het EK uitstekende indruk weet achter te laten, en mengen zich daarmee in de strijd tussen Ajax en FC Twente om de spits.

Naar verluidt verlangt Burnley een transfersom van maar liefst tien miljoen euro voor de 31-jarige Weghorst. Een bedrag dat voor FC Twente bij lange na niet op te hoesten is, maar ook voor Ajax vooralsnog een flink probleem is. De Amsterdammers zullen eerst flink moeten verkopen, alvorens ze toe kunnen slaan op de transfermarkt. Ajax-watcher Mike Verweij kwam eerder met het schokkende nieuws dat de recordkampioen er financieel allerminst florissant opstaat.

Artikel gaat verder onder video

Overigens zal ook AS Roma eerst moeten verkopen voordat het in actie kan komen in de strijd om Weghorst. Spits Tammy Abraham, die in 2021 overkwam van Chelsea, staat hiervoor op de nominatie. De Engelse spits mag zich heugen op de interesse van AC Milan en Juventus.

Weghorst zelf heeft de focus vooralsnog alleen op het Europees kampioenschap liggen. “Daarna ben ik ervan overtuigd dat er iets heel moois komt”, vertelde de spits eerder over de geruchten die rondgaan. Woensdagavond wacht voor de boomlange spits met Oranje de ontmoeting met Engeland in de halve finale van het EK.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: volledige programma, uitslagen en alle standen

Hier vind je de standen in alle groepen van het EK 2024.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Ajax kun je afstrepen voor Wout Weghorst ajax heeft geen 10 miljoen in kas voor hem en te oud nogmaals ik blijf er bij laat ajax eens kijken en overwegen die jong van san Paulo Juan dos Santos jong kan op meer plaatsen spelen rechts vleugels links vleugels spits twee benige schieten koppen snel ik denk rond de 8 miljoen kost is een echte ajax speler

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Loopt er nou echt geen ene spits in het 2e van Ajax?

dilima1966
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Dave vos heeft jong ajax niet beter gemaakt hij is en was totaal ongeschikt voor jong ajax en nu bij het eerste hopelijk gaat de nieuwe trainer van jong ajax het beter doen

Zadkine
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Behalve energie, is er niets wat weghorst toevoegt aan je team. Maar bij Burnly willen ze hem ook niet, overal waar die uitgeleend wordt scoort hij gewoon NIET. Van mij mogen jullie hem kopen. Maar om dan 4 geen typische ajax-spitsen te hebben.

Humaxima
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wout is alle goeds gegund, wat een groot hart heeft deze man en het max. Uit zijn carriere gehaald. Echter we moeten niet doorslaan. Hij past niet bij Ajax speelstijl en nog erger, dat Ajax het niet inziet. Ajax wil dit jaar voor degradatie gaan lijkt het

Peter Demooy
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ajax had hen voor de EK een contract moeten aanbieden, nu kent heel Europa de naam Weghorst.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Leuk voor Wout en de Paay kan er gratis bij voor Roma.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen