Feyenoord woedend: club ontving in twee jaar nog geen cent vanuit uitgaande transfer

29 juli 2024, 21:56
Foto: © Imago

Feyenoord is woedend op de Portugese club Boavista, dat weet De Telegraaf maandagavond te melden. De Rotterdammers hebben in twee jaar tijd nog altijd geen cent ontvangen na de transfer van Róbert Bozeník, die in 2023 verkaste bij Feyenoord. Daarvoor werd de spits verhuurd aan dezelfde club.

De Slowaakse spits staat op het punt om verkocht te worden aan Hellas Verona, waardoor de transfersoap rondom de international alsmaar groter wordt. De Telegraaf weet dat Feyenoord de afkoopsom al eerder heeft verlaagd naar een bedrag van ongeveer één miljoen euro, maar dat is exemplarisch voor de talloze misstanden in het Europese voetbal.

Artikel gaat verder onder video

Uit onderzoek van de krant, dat in de openbare documenten van FIFA Knowlegde Management Portal dook, blijkt dat Boavista al dertig transferbans aan de broek heeft hangen. Zo kwam de Portugese club bijvoorbeeld geen betalingsverplichtingen na, of werd er voor spelers – zoals Bozenik – helemaal niet betaald.

Feyenoord gaat een juridisch gevecht aan tegen Boavista en doet dat niet alleen. De club wil concrete hulp van de FIFA, maar doet ook een beroep op de VVSC, de vereniging van contractspelers. De VVCS stoort zich al jaren aan clubs die jarenlang misbruik maken van regelementen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans zien één lichtpunt tegen Benfica: ‘Misdaad als hij op de bank belandt’

Feyenoord speelde een overwegend kansloze oefenwedstrijd tegen Benfica, maar de supporters van de club zagen wel één lichtpunt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Steven Lunenburg
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Slaat nergens op van die Portugezen!

Sparta010
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Weet je wat nergens op slaat. Een speler verkopen aan een club die al 30 transfer bans aan zijn broek heeft hangen voor soortgelijke zaken en dan toch maar hopen dat ze de centjes braaf overmaken naar rotterdam. Weet je wat, we verlagen de prijs gewoon ook nog en hopen dat ze dat dan wel betalen... manmanman

Klantenservice
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Als er in openbare documenten staat dat ze al 30 transfer bans hebben gehad, waarom verkoop je als club dan aan hun? En waarom wordt er niet harder ingegrepen door de Fifa? Na 30x een transfer ban aan dezelfde club, is het toch wel duidelijk dat ze er niks van leren? Er zijn dus zwaardere maatregelen nodig...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen