'Feyenoord wil kwaliteitsspeler huren vanwege meerdere blessures op één positie'

18 juli 2024, 14:12
Foto: © Imago/Realtimes

Feyenoord hoopt de selectie deze zomer op huurbasis te versterken met een 'kwaliteitslinksback', zo weet 1908.nl. In de personen van Quilindschy Hartman en Gijs Smal beschikt de kersverse hoofdtrainer Brian Priske over twee kandidaten voor de positie links achterin die door blessures voorlopig niet inzetbaar zullen zijn.

Hartman raakte eind maart zwaar geblesseerd aan zijn knie in het thuisduel met FC Utrecht. De 22-jarige back moest daardoor een streep zetten door de rest van het seizoen én het Europees Kampioenschap met het Nederlands elftal. Hartman wordt pas 'rond de jaarwisseling' weer op het trainingsveld verwacht, schrijft 1908, en komt dus mogelijk pas in 2025 weer in actie voor de Stadionclub.

Artikel gaat verder onder video

Bovendien kampt Smal, die deze zomer transfervrij werd overgenomen van FC Twente, met een kuitblessure die eveneens 'nog wel even kan duren'. Met Marcos López heeft Priske daardoor momenteel maar één ervaren linksback tot zijn beschikking, al zou de Peruaan deze zomer nog kunnen vertrekken, speculeert de site.

Omdat Priske in dat scenario zou moeten uitwijken naar jeugdspeler Jan Plug of de van een verhuur aan Sassuolo teruggekeerde Marcus Pedersen - feitelijk een rechtsback - zou Feyenoord inmiddels op zijn naar een extra linksback. Intern zou zijn geconcludeerd dat er een kwaliteitsspeler op huurbasis zou moeten worden ingelijfd.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Yankuba Minteh stelt Feyenoord-supporters teleur met pijnlijke opmerking

Yankuba Minteh heeft supporters van Feyenoord teleurgesteld met een opmerking over de stad Rotterdam.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Lijkt me een goede zet, dat voorkomt een hoop geschuif achterin. Ik vind Lopez namelijk echt van een te laag niveau. Er vanuit gaande van de spelers die er nu nog zijn, zou ik dan eerder met Hancko op linksback spelen, dan geertruida erbij in het centrum en nieuwkoop op rechtsback. Maar er zal nog wel het een en ander vertrekken.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

pedersen van rechts naar links lijkt me ook een prima oplossing alleen moet hij dan gelijk pass mogelijkheden hebben naar het middenveld of moet hij tweebenig zijn zodat ie de lange pass langs de lijn kan geven, voor de counter. Aan zn spel zelf heb ik wel vertrouwen in hem , is gretig dribbel graag naar voren. raakt niet gauw in paniek.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wijndal is beschikbaar. Oef wat doe ik nou.......sorry vergissing hoor mensen. Geintje, niet meteen er op ingaan.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik wil hier wel op reageren hoor. Jouw optie gaat niet door, reden, O.Wijndal kwalitatief niet goed genoeg voor ons. Heeft m.i. ook niet de juiste instelling om als topsporter te slagen. Deze jongen overschat zichzelf schromelijk. Mvg Willem Klein

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen