Feyenoord versterkt zich op korte termijn met Bruno Arady

27 juli 2024, 09:03
Foto: © Imago

Feyenoord heeft zich verzekerd van de komst van Bruno Arady, zo meldt de Uruguayaanse radiozender Carve Deportiva. De zeventienjarige buitenspeler wordt dinsdag in Nederland verwacht om zijn transfer af te ronden. Hij komt over van Club Nacional.

Het is de bedoeling dat Arady transfervrij naar Feyenoord komt, maar Club Nacional lijkt wel een deel van de transferrechten te behouden. Daardoor zou Feyenoord bij een toekomstige transfer niet de volledige transfersom kunnen incasseren.

Artikel gaat verder onder video

Arady was onlangs al in Nederland om stage te lopen bij Feyenoord. Hij liet een goede indruk achter en maakt nu definitief de overstap naar Rotterdam, waar hij in de Onder 21 gaat spelen. Arady zal ook in aanmerking komen om in de UEFA Youth League.

De 1.70 meter lange Arady is van nature een linksbuiten, maar kan ook spelen als rechtsbuiten of schaduwspits. Omdat de jongeling behalve een Uruguayaans paspoort ook een Italiaans paspoort heeft, was hij een interessante speler voor de Europese markt.

Arady debuteerde niet officieel in het eerste elftal van Club Nacional, maar mocht in januari 2024 wel zeventien minuten meedoen in een vriendschappelijk duel met Colo Colo (0-1 nederlaag). Sinds maart 2024 trainde hij geregeld mee met het eerste elftal. Arady zat nooit bij de wedstrijdselectie voor een officieel duel.

Na Fransman Aleks Zekovic (17, transfervrij overgekomen van SCO Angers) en Costa Ricaan Jeyland Mitchell (19, overgekomen van LD Alajuelense) is Arady de derde tiener die deze zomer vanuit het buitenland naar Feyenoord wordt gehaald.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hebben we geen voetballende nl jeugd

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Jullie doen alsof dit verbazingwekkend nieuws is????? volop talenten worden hier weggekaapt door voornamelijk engelse clubs . Mogen Nederlandse clubs dan zelf niks wegkapen???? Hoe wil je in de toekomst meedoen in Europa??? . Wees serieus hoor hey,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen