'Feyenoord pakt door en onderhandelt met Brighton over tweevoudig Argentijns international'

26 juli 2024, 14:19   Bijgewerkt: 26 juli 2024, 14:52
Foto: © Imago

Feyenoord is opnieuw in onderhandeling met Brighton & Hove Albion, zo meldt 1908.nl vrijdagmiddag. De Rotterdammers verkochten middenvelder Mats Wieffer eerder deze zomer voor een recordbedrag aan de Engelse subtopper - die zich tevens versterkte met Yankuba Minteh, maar zouden nu in gesprek zijn over een (huur)transfer van Brighton-speler Facundo Buonanotte naar De Kuip.

Buonanotte (19) is een linksbenige aanvallende middenvelder die beschikt over zowel een Argentijns als een Italiaans paspoort. De speler werd in de winterstop van het seizoen 2022/23 door Brighton naar Europa gehaald. Het Argentijnse Rosário Central ontving naar verluidt zo'n zes miljoen euro voor de speler. Sindsdien kwam Buonanotte tot 40 wedstrijden in alle competities namens The Seagulls. Daarin scoorde hij vier keer. Bovendien debuteerde hij vorig jaar in een oefenduel met Indonesië (0-2) winst in het Argentijns elftal, inmiddels staat Buonanotte op twee interlands.

Artikel gaat verder onder video

"Feyenoord wil de posities waar Buonanotte uit de voeten kan dubbel bezet hebben", schrijft bovengenoemde site. De Argentijn kan behalve 'op 10' ook op de rechterflank uit de voeten. Juist voor die laatste positie is Buananotte volgens 1908 in beeld, aangezien de Rotterdammers Minteh deze zomer juist kwijtraakten. De Gambiaan werd afgelopen seizoen gehuurd van Newcastle United, dat de buitenspeler echter besloot te verkopen aan - uitgerekend - Brighton. Normaal gesproken is Calvin Stengs daardoor eerste keus in De Kuip, maar de Nederlander is én momenteel geblesseerd én wordt al maanden gelinkt aan een transfer naar Lazio Roma.

Er wordt inmiddels onderhandeld over een huurtransfer voor Buonanotte, zo wordt gemeld. Bovendien zou Feyenoord graag een optie top koop opnemen in de huurovereenkomst met Brighton, maar of de Engelse club daarin mee wil gaan zou uit de onderhandelingen moeten blijken. Buonanotte heeft in Engeland nog een contract tot medio 2027.

Update 14.46 uur: In een vervolgtweet meldt 1908 dat Feyenoord 'al langer hoopt op de komst van Buonanotte'. "Het plan was om de rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder al mee te nemen op het trainingskamp naar Oostenrijk", leest het. Inmiddels zou een deal 'in de lucht hangen': "De Rotterdammers gaan voor huur met een 'realistische' koopoptie."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Yankuba Minteh stelt Feyenoord-supporters teleur met pijnlijke opmerking

Yankuba Minteh heeft supporters van Feyenoord teleurgesteld met een opmerking over de stad Rotterdam.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik had persoonlijk liever een 'bewezen' rechtsbuiten erbij gehad, maar kan me ook wel voorstellen dat die in deze tijd niet te betalen zijn.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

als je minimaal 10 miljoen trekt ga je wel iemand vinden die top is voor de eredivisie en mischien iets leuks kan laten zien in Europa. Ben nog op dit moment niet echt van wow die moet erbij... Denk dat Feijenoord zichzelf tekort doet maar ik hoop het natuurlijk mis te hebben. Ik denk alleen dat er echt wel ergens bij een topclub een jonkie met meer potentie op de bank zit die zegt ah champions league neem hem maar mee....

Roffainho
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het is duidelijk dat je de speler niet kent. Dit zou echt een versterking zijn. Is 1 van de grotere talenten van Argentinië!! Dat is toch wel een categorie waar Feyenoord het in moet zoeken niet? En "bewezen" rechtsbuiten?? Die zijn niet te betalen. Als we Buonanotte kunnen huren met een realistische koop eraan kan Feyenoord daar goed aan verdienen in de toekomst. Dit is het type speler dat 3 jaar geleden echt niet gehaald kon worden. Speelde vorige jaar toch in 27 wedstrijden mee bij Brighton. Is alleen wat klein van stuk wat het in de Premier League niet makkelijk maakt. Had niet van Rosaria naar de Premier League moeten gaan, maar zal bij Feyenoord zeker een versterking zijn.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@roffainho Ik ken deze speler verder inderdaad niet, los van de statistieken. Het kan best dat het een enorm talent is. Helaas is de gok bij 'talenten' naar mijn idee vaak wat groter. Er wordt verwacht dat het een hele goede speler gaat worden, maar het moet er nog wel uit komen. De aanval van Feyenoord haperde naar mijn idee te vaak afgelopen seizoen. Paixiao die of goed speelde, of totaal inzichtbaar was, Ivanusec die af en toe tussendoor kwam maar na zijn blessure nooit meer echt goed was, minteh die een lange aanloop nodig had en nog erg wisselend was. Sowieso was het nogal een wisselshow op de rechterkant. Daarnaast Gimenez uit vorm in de tweede seizoenshelft. De acties en doelpunten moesten van het middenveld komen. Om die reden zie ik liever een 'bewezen' aanvaller waar de kans (in theorie) groter is dat het eruit komt. We zijn het erover eens dat zo'n speler duur is, maar voor de CL heb je wel wat nodig. We gaan het zien, en uiteraard hoop ik dat (als hij komt) hij de sterren van de hemel speelt.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wel eens zien spelen maar viel me niet heel erg op . Maar goed als hij idd komt zullen we jet zien . Ben wel benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren want ook als de grote namen blijven ,er moet wel wat bij. Als je wat wil in europa en eredivisie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen