‘Feyenoord jaagt op tweetal Ajax-talenten en doet contractvoorstellen’

1 juli 2024, 18:32
Foto: © Imago

Feyenoord wil Tim en Nick de Koning wegplukken bij Ajax. De broers, die respectievelijk vijftien en zeventien jaar oud zijn, hebben beiden een contractaanbieding ontvangen van de Rotterdammers, die nu met ze in gesprek zijn.

Volgens Ajax Showtime heeft Feyenoord een aanbieding neergelegd bij de broertjes De Koning. Tim, die afgelopen seizoen voor Ajax Onder 15 speelde, staat al langer in de belangstelling van de nummer twee van Nederland. Afgelopen seizoen maakte de middenvelder die ook achterin kan spelen indruk bij het jeugdelftal. Inmiddels lijkt een overstap naar Rotterdam dus realistisch te worden.

Artikel gaat verder onder video

Naast Tim moet Ajax nu ook vrezen voor het vertrek van de oudere Nick de Koning. De middenvelder kwam afgelopen seizoen uit voor Ajax Onder 17, maar moest het daar regelmatig doen met een reserverol. Hij maakte wel indruk op de Future Cup, maar kon door een blessure niet meedoen op de laatste dag van het toernooi.

Volgens het medium lijken de broertjes De Koning ook daadwerkelijk te vertrekken uit Amsterdam. Feyenoord zou namelijk een contractvoorstel met daarbij een mooi toekomstplan hebben neergelegd bij het tweetal.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Voormalig PSV-publiekslieveling duikt op in shirt van Feyenoord

Een opvallende verschijning in de live-uitzending van de EK-talkshow van Broederliefde.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Zo zo dus van Amsterdam naar Rotterdam vinden ze in Rotterdam wel ok Ik zou me schamen

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ze willen een stap hoger spelen. Logisch toch?.

Goku
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Copa, volgens mij bewandelen ze ook vaak de omgekeerde weg en dat vinden ze in Amsterdam ook prima

0laf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ze hoeven niet hè. Als ze willen blijven en ajax wil dat ook, kan dat gewoon. Wat is je probleem?

Storm
Link gekopieerd!
    47
    + 1
avatar

Moet je hun aanhang horen als Ajax ergens een talent haalt, dan zijn de opmerkingen ("Ajax koopclub" "Eigen jeugd?") niet van de lucht. Zo zie je maar weer....

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Al die talenten lopen weg daar. Waarom zouden ze dat toch doen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Waarom Kringetje Jacoba ? Ontwikkelingshulp, daarom. Maar goed die 2 hebben goed gekozen, als zij dat vinden, ik kan jullie alleen maar feliciteren met de aanwinsten, tot nu toe zijn ze door Ajax heel goed opgeleid, profiteer maar.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Sommige mensen snappen echt niet hoe de voetbalwereld werkt er wordt volop van elkaar talenten weggeroofd . Alle grote clubs doen het het is aan het talent zelf als ze tevreden zijn bij hun huidige club of niet. dus als ze gaan dan zijn ze blijkbaar niet tevreden. en is er dus een beter plan ergens anders met de nodige financiën ook waarschijnlijk.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Precies Jurgen en mee eens. Maar je ziet hoe sommige er weer een draai aan willen geven .

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@gtsb ik zag het ja mannetje heeft nog minder verstand van voetbal dan helene hendrikse. alleen ziet ie het zelf niet

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Nou dat word dan weer flink kopen voor ajax. Geld is geen probleem daar. En anders een beroep doen op ontwikkelingswerk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Kringetje Jacoba, 'flink kopen' voor Ajax als vervangers van tienertjes ?' Dan maar een beroep doen op ontwikkelingswerk in navolging van die super topclub uit R'dam-Zuid toch ? Maar neemt niet weg dat het wel als muziek in de oren klinkt als deze talentjes het later bij je club goed doen en dan de commentator te horen zeggen: "ze komen uit de jeugdopleiding van Ajax".....toch goed werk verricht in Amsterdam.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Nee de commentator zal zeggen dat deze talenten op tijd zijn vertrokken bij het afgegleden ajax. En dat deze jongens de juiste keuze hebben gemaakt om voor het grote Feyenoord te spelen. Daarnaast hebben wij zoveel muziek gehad in onze oren maar die tijd is voorgoed voorbij. Het is ook wel mooi dat iedereen tegenwoordig voor Feyenoord wil spelen. Hoe zou dat toch komen?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Kringetje Jacoba, "Hoe zou dat toch komen?" Dat komt doordat bij Ajax voor ongeduldige tienertjes, vooral voor hun ouders moeilijk is om te wachten op een kans die waarschijnlijk niet komt. Bij Ajax lopen zoveel talentjes rond dat je op de Toekomst scheel van kijkt. Wat ook een reden is is dat voor die tienertjes jouw club geen eigen tienertjes heeft met het predikaat "talent" dus dan stappen zij in dat gat. Maar nogmaals ik hoop dat je cluppie deze tienertjes -nog- groter kan maken. Ik vind het niet erg hoor, ik heb andere Ajaxtalentjes in gedachten van wie ik hoop dat ze bij Ajax blijven. In elk geval veel plezier met hen toegewenst.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen