‘Feyenoord en Atlético akkoord over transfersom Hancko, overstap laat op zich wachten’

8 juli 2024, 17:36
Foto: © Imago/realtimes

Feyenoord en Atlético Madrid zijn het eens over de transfersom van Dávid Hancko, zo melden verschillende Spaanse media. Lang bestond er een verschil tussen vraag en aanbod, maar inmiddels zouden de clubs het eens zijn geworden over het bedrag. Toch zullen de Madrilenen eerst moeten verkopen voor de overstap rond kan komen.

De overgang van Hancko naar Madrid zal nog even op zich laten wachten. Atlético zal namelijk eerst afscheid moeten nemen van Stefan Savic voordat de Slowaakse verdediger kan worden ingelijfd. Mundo Deportivo weet namelijk dat er na het vertrek van Gabriel Paulista, Mario Hermoso en Çaglar Söyüncü nog minstens één andere verdediger moet vertrekken.

Artikel gaat verder onder video

Pas zodra Savic, die nog een contract heeft tot medio 2025, is vertrokken uit het Cívitas Metropolitano zal de transfer van Hancko van de grond komen. Naar verluidt ontvangt Feyenoord in dat geval een bedrag van 27 miljoen euro, dat met bonussen nog met drie miljoen euro kan oplopen.

Zodra de transfer definitief is, komt er een einde aan twee seizoenen van Hancko bij Feyenoord. De verdediger kwam in de zomer van 2022 over van Sparta Praag en groeide uit tot absolute sterkhouder bij Feyenoord. In 93 wedstrijden voor de club kwam hij elf keer tot scoren en fungeerde hij ook acht keer als aangever.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Voormalig PSV-publiekslieveling duikt op in shirt van Feyenoord

Een opvallende verschijning in de live-uitzending van de EK-talkshow van Broederliefde.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    52
    + 1
avatar

Dat is niet heel veel voor deze verdediger van wereldniveau

zwartekat
Link gekopieerd!
    37
    + 1
avatar

wereldniveau : ha ha ha wat lachwekkend

QuarlonK
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Op EK was Hancko ook gewoon goed dus dit gaat nergens over

jurgen😎
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Mooi gedaan en een doorverkoopclausule van 10% eraan hangen dan is het het helemaal prima gedaan. 27miljoen met bonussen en hopelijk een doorverkoopclausule is een mooi bedrag. Kan je iets goeds voor terug kopen en de rest opzij.

Dave80
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

probleem bij transfers is dat die vaker over een paar jaar worden verspreid, dus Feyenoord krijgt het bedrag niet in 1x. Dat is ook waarom Ajax nu in de probs zit, omdat de financiële mensen daar niet konden rekenen of dat men daar teveel risico's heeft genomen. 10% zou wel erg hoog zijn, bij een transfer van 27 mil. zonder bonussen, ik zie ook nergens iets van een doorverkoop clausule staan. Maar mocht dat wel zo zijn, dan petje af voor de TD van Feyenoord.

Goku
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

volgens mij ook weer een redelijk winst gemaakt

jurgen😎
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

ja klopt kan in 3 x maar hoe dan ook de verkoop is gedaan . Tenzij het verkoopbedrag met alle clausules bekend wordt gemaakt officieel is het een beetje gissen . maar tussen de 25 en 30 met bonussen dat is zeker geloofwaardig en Atletico is een club met knaken een enorme fanbase en ze hebben ook kapitaal op het veld lopen daarbij de champions league inkomsten moet goedkomen . Feijenoord krijgt dat geld zeker wel.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    53
    + 1
avatar

Oei, dat is een stuk minder dan dat ik verwacht had. Ik vind hem persoonlijk meer waard dan Wieffer. Zeker met een lang contract, zijn optreden op het EK, zijn kwaliteiten en multi inzetbaarheid had ik wel verwacht dat hij meer zou opleveren dan Wieffer. Als ik echt heel eerlijk ben, had ik hem liever nog een seizoen gehouden dan verkopen voor dit bedrag. Het eerste woord dat in mij opkomt: Zonde!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

hij wil ook weg he kan je beter dan voor een mooi bedrag wegdoen dan dat dadelijk de sfeer omslaat.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    37
    + 1
avatar

Ik kan me dan toch altijd moelijk voorstellen dat ze dan hun best niet meer zouden doen. Gaan ze slecht presteren, dan lopen ze zelf het risico dat de grote clubs niet meer komen toch?

Dave80
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Ik weet niet wanneer zijn contract afliep en wanneer dat van Wieffer? Maar dat scheelt vaak ook al in bedrag, hoe korter nog, hoe goedkoper.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    36
    + 1
avatar

@Dave Volgens mij heeft Hancko een contract tot 2028, en had Wieffer een contract tot 2026 (dacht ik). Hancko heeft in ieder geval een langer contract. Mede daarom heb ik enige verbazing over dit bedrag.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Mischien niet slecht presteren maar het is niet lekker in de kleedkamer. Andere spelers gaan dan denken van hey wat als ik weg wil..... In ieder geval hij gaf al aan de volgende stap te willen zetten ik denk dat hij er klaar voor is met dit bedrag alhoewel ik hem zelf zeker 29 minimaal waard vind wegdoen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wieffer tot 2027 en Hancko tot 2028

Klantenservice
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

@jurgen misschien ben ik iets te naïef/sentimenteel in dat soort dingen, maar ik denk dan toch: je tekent je contract met volle verstand, waarbij een club niet verplicht is om je tussendoor te verkopen. Je zou dus eigenlijk altijd rekening moeten houden dat je hem uit moet dienen. Andere spelers moeten ook vooral niet gaan denken: als ik dwars ga liggen, dan mag ik weg. Ze zouden naar mijn idee juist moeten denken: Ik ga nog langer spelen bij de club waar ik graag wilde spelen toen ik mijn contract tekende. Komt er tussentijds toch een onweerstaanbaar bod, dan kan het zijn dat ik eerder weg ga. Ik denk zeker dat hij klaar is voor een volgenfe stap, ook kijkend naar zijn leefttijd. Maar met zijn kwaliteiten, ook ook nog zijn recente wedstrijden oo het EK, voelt dit bedrag (voor mij) gewoon niet als onweerstaanbaar. Daar is hij te belangrijk voor.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@klantenservice Kijk loyaliteit is er bijna niet . Waarom niet we praatten over miljoenen verschil. Heel simpel bij Feijenoord pakt hij mischien ik zeg maar wat 1 miljoen gok ik met een verhoging per jaar van 150.000 we spelen champions league nog wat bonussen en dat zorgt ervoor dat je als speler hard kan ontwikkelen. Dan krijg je interesse uit het buitenland de grotere competities waar je jezelf verder kan ontwikkel en minimaal het dubbele gaat krijgen. Dan ga je nadenken Spanje lekker weer grote competitie Real madrid Atletico madrid Barcelona ga je tegen spelen goed salaris lekker weer. Ga je biedingen uit Engeland krijgen je speelt 3 a 4 competities in 1 jaar dus veel wedstrijden Premier sterkste competitie in Europa betaald minimaal 2,5 miljoen euro ... Jaa dan ga je toch echt denken van hey ik wil gaan. Het is voor alle Nederlandse ploegen niet houdbaar om goede spelers langer als 3 jaar max te houden. Eredivisie is niet prestigieus genoeg en we betalen te weinig.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hancko zal idd wel weggaan maar dit bericht (waar iedereen over elkaar heen valt ) is gewoon een onzin als als bericht . Men moet eerst verkopen en dan komen ze met 27 mil In de tussenliggende periode gebeurd er niks !!!.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Dit bedrag valt mij erg tegen eigenlijk. Beelen en Hancko in het centrum is voor Feyenoord goud waard. Dat levert ook geld op in de CL als je punten pakt.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ja niet alles is natuurlijk goud. Hier was echt meer uit te halen al weet je natuurlijk nooit de ons en puts van een contract. Kokcy was inderdaad helemaal belachelijk laag. Neemt niet weg dat Feyenoord met Ten Kloese gewoon een goede directeur heeft

redknap
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De eenheidsprijs van Feyenoord wordt ook hier gehanteerd. 30/mio

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen