FC Utrecht heeft beet en presenteert Nederlandse opvolger van Lammers

8 juli 2024, 12:39
Foto: © Imago

FC Utrecht heeft met Noah Ohio de gewenste opvolging van Sam Lammers binnen. De 21-jarige spits maakt de overstap vanuit het Belgische Standard Luik en heeft in de Domstad een contract voor drie seizoenen getekend. Op donderdag meldde journalist Sacha Tavolieri al dat de transfer in de lucht hing.

maar inmiddels is de transfersom die de Domstedelingen moeten gaan betalen bekendgemaakt door Belgische sportjournalist Kevin Sauvage. Ook de duur van het nieuwe contract van Ohio is onthuld.

Artikel gaat verder onder video

Volgens de Belgische sportjournalist Kevin Sauvage betaalt FC Utrecht een bedrag van 1,5 miljoen voor de Jong Oranje-spits. De tweede seizoenshelft van 2023/24 bracht Ohio door in Engeland. Hier fungeerde hij als supersub fungeerde bij Championship-club Hull City, doordat de Nederlander niet altijd in de startopstelling werd gezet door coach Liam Rosenior (inmiddels al ontslagen).

Ohio zelf is blij met zijn overstap naar FC Utrecht. "Ik ben heel blij om hier te zijn, eindelijk is het rond", reageert hij op de website van FC Utrecht. "In de winterstop was het al heel dichtbij. FC Utrecht is een club waar de fans van houden, het is een mooie club. Als team moeten we een goed seizoen leveren wat de fans ook verdienen. Als we dat doen ga je als individu ook beter presteren. Ik wil het team daarin helpen en werk hard, uiteindelijk gaat het om goals."

De behendige spits wordt door de Utrechters gehaald voor concurrentie met David Min, die deze zomer de overstap maakte van RKC Waalwijk naar FC Utrecht. Afgelopen halfjaar scoorde Ohio in acht Championship-wedstrijden drie goals. Het eerste halfjaar van vorig seizoen kwam de Jong Oranje-international niet aan scoren toe bij Standard Luik. Ohio is voor FC Utrecht alweer de achtste zomerse versterking. Eerder wisten de Domstedelingen Siebe Horemans, Alonzo Engwande, David Min, Matisse Didden, Tom de Graaf, Paxten Aaronson en Miguel Rodriguez vast te leggen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 NOS-studiogasten moeten hard lachen om nieuwe ontboezeming van Marco van Basten

Marco van Basten is als EK-analist aanwezig bij de NOS, maar zijn passie ligt al geruime tijd niet meer bij het voetbal.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen