‘FC Utrecht nog lang niet uitgeshopt en keurt maandag Franse buitenspeler met Eredivisie-ervaring’

21 juli 2024, 10:59   Bijgewerkt: 21 juli 2024, 11:19
Foto: © Imago

FC Utrecht hoopt zich op zeer korte termijn te versterken met Yoann Cathline. Volgens Fabrizio Romano komt de Franse linksbuiten op huurbasis over van de Franse laagvlieger FC Lorient. Bovendien heeft de club uit de Domstad een optie tot koop weten te bedingen.

De Italiaanse transfermarktexpert weet te melden dat de medische keuring voor Cathline, die geen onbekende is voor de Eredivisie, maandag gepland staat. Afgelopen seizoen speelde de 21-jarige linksbuiten op huurbasis voor het gepromoveerde Almere City. De aanvaller begon het seizoen als bankzitter, maar wist zich te ontpoppen tot basisspeler. In 28 Eredivisie-duels was Cathline goed voor vier doelpunten en twee assists.

Artikel gaat verder onder video

FC Utrecht is deze zomer flink aan het shoppen, zo wist het eerder al Miguel Rodriguez, Paxten Aaronson, Matisse Didden, Tom de Graaff, David Min, Alonzo Engwande, Siebe Horemans en Noah Ohio vast te leggen. Ook Ryan Flamingo werd aangetrokken, maar hij is inmiddels voor een forse meerprijs verkocht aan PSV. Cathline moet voor de Domstedelingen de negende aanwinst worden deze zomer.

Overigens had FC Utrecht ook te maken met een flinke exodus, want naast Flamingo nam het ook afscheid van de huurlingen Luuk Brouwers, Sam Lammers, Oscar Fraulo en Tim Handwerker. Daarnaast stopte Mark van der Maarel en nam de club afscheid van Othmane Boussaid, Hidde ter Avest en Thijmen Nijhuis, die allen over een aflopend contract beschikten. Ook nam de club afscheid van Marouan Azarkan, die niet wist te imponeren, hij vertrok naar Al-Nasr SC.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pascal Jansen haalt smaakmaker uit de Eredivisie weg voor 1,5 miljoen euro

De Hongaarse club Ferencváros, met trainer Pascal Jansen aan het roer, haalt een smaakmaker weg uit de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Fc utrecht elk seizoen hetzelfde . In de zomer wordt er dankzij supporter frans v seumeren weer zonder beleidt spelers gekocht. Het liefst op hun cv een grote club . Want dan heb je een goeie . De supporters/collega's weer vol moed . En dan op de wedstrijden voor de beker en ajax feyenoord psv thuis na ,een heel wisselvallig seizoen . Daarna weer veel verkopen .

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Mee eens. Utrecht draait dit "beleid" al jaren en zodra er een speler boven het maaiveld uitsteekt, gaat ie voor veel geld weg. Kan me niet voorstellen dat dit ook "van Seumeren" beleid is en ook Jans zal er niet op zitten te wachten. Misschien wordt het hoog tijd voor een nieuwe TD met een frisse blik richting de toekomst in samenspraak met Frans uiteraard. Ben wel reuze benieuwd naar Noah Ohio de nieuwbakken spits van Utreg, die Sam Lammers en Douvikas moet doen vergeten.........

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Omdat ik in de omgeving woon . En dus veel utrechtfans ken ,en er ook wel eens kom . V seumeren beslist echt alles bij utrecht . Jans en welke nieuwe td ook gaan niks doen . Want Frans betaald dus moet er geluisterd worden . En je weet dat een fanatieke fan die beleidt moet maken ,dat meestal door alle emotie niet kan .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen