'FC Groningen denkt aan Martha, maar andere oud-Ajacied is topkandidaat'

9 juli 2024, 11:14
Foto: © Imago

FC Groningen heeft twee oud-Ajacieden op de lijst met transfertargets gezet. Het gaat volgens Transferwatch om een van Ar'Jany Martha en Daley Sinkgraven, die de bijna vertrokken Isak Määttä moet doen vergeten.

Määttä lijkt snel de overstap te gaan maken naar het Noorse Bodo/Glimt, waardoor FC Groningen op zoek moet naar een nieuwe linksback. Martha en Sinkgraven staan op het lijstje, waarbij laatstgenoemde de voorkeur heeft.

Artikel gaat verder onder video

Martha speelde afgelopen seizoen negen wedstrijden in de Eredivisie tijdens zijn eerste seizoen bij Ajax 1. Daarvoor doorliep de back annex buitenspeler de jeugdopleiding van de Amsterdammers. De laatste seizoenen was hij vooral in de Keuken Kampioen Divisie actief. Ondanks zijn stap naar het eerste werd hij door Ajax te licht bevonden, de club verlengde zijn aflopende contract niet. FC Groningen zou hem dus gratis kunnen oppikken.

Voor Sinkgraven is de situatie anders. Hij heeft nog een contract voor een jaar bij het Spaanse Las Palmas. Met dat team handhaafde de linksback zich onlangs als zestiende in La Liga, maar maakte hijzelf minder dan 400 minuten. Ook bij zijn vorige buitenlandse club, Bayer Leverkusen, kon hij niet altijd op speeltijd rekenen. Daarvoor speelde hij vijf seizoenen bij Ajax, terwijl hij zijn carrière begon bij een andere noordelijke club: sc Heerenveen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen