Farioli heeft extra twijfelgeval in aanloop naar Europees tweeluik: 'Het is gecompliceerd'

18 juli 2024, 18:34   Bijgewerkt: 18 juli 2024, 20:01
Foto: © Imago

Francesco Farioli rekent in de wedstrijden tegen FK Vojvodina nog niet op aanwinst Bertrand Traoré. De Amsterdammers versterkten zich maandag met de aanvaller uit Burkina Faso, maar hij lijkt het tweeluik met de Servische club in de tweede voorronde van de Europa League aan zich voorbij te moeten laten gaan.

“Ik denk dat het heel lastig wordt”, vertelt Farioli voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Al-Wasl in gesprek met Ziggo Sport. “In eerste instantie door de bureaucratie, er moeten nog wat papieren rondgemaakt worden. We doen ons best, maar het is nog niet rond”, geeft hij toe.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Farioli heeft Ajax alleen vandaag nog om nog spelers in te schrijven voor het tweeluik met FK Vojvodina, wat de zaak er niet makkelijker opmaakt. “We doen ons best, maar het is wel een beetje gecompliceerd”, erkent de Italiaanse oefenmeester, die ook nog een ander punt aanstipt. “Aan de andere kant werkt hij ook nog steeds niet met het team, maar we proberen om hem er zo snel mogelijk bij te hebben.”

Zodra Traoré zich aansluit bij de eerste selectie wacht de aanvaller nog enkele stappen voordat hij volledig inzetbaar is. “We moeten dan kijken hoe zijn conditie is, hoe hij zich aanpast en we moeten dat proces niet overhaasten. Uiteindelijk is hij een bijzondere speler vanuit fysiek oogpunt. We moeten hem fit en in een goede conditie hebben voordat we hem volledig kunnen inzetten”, besluit Farioli.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax incasseert flinke tegenvaller in aanloop naar Europa League-duels

Ajax kan in de wedstrijden in de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina niet beschikken over twee aanvallers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen