Extinction Rebellion wil Nederlands elftal dwarszitten en dreigt met blokkade

1 juli 2024, 10:11
Foto: © Imago

Extinction Rebellion is van plan de A10 te blokkeren op het moment dat het Nederlands elftal Europees kampioen wordt. De actiegroep maakt op de eigen website bekend tijdens een mogelijke huldiging van Oranje in actie te willen komen. De actie is niet gericht tegen de ploeg van bondscoach Ronald Koeman, maar tegen ING.

Extinction Rebellion voert al langer actie tegen ING, de hoofdsponsor van de KNVB en het Nederlands elftal. De activistische beweging, die zich verzet tegen klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit, eist dat de hoofdsponsor van Oranje per direct stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan, de fossiele industrie. Dit wil de groep eisen middels een blokkade op de snelweg de A10, op het moment dat het Nederlands elftal na het behalen van een eventuele Europese titel gehuldigd zou worden.

Artikel gaat verder onder video

“Als hoofdsponsor van de KNVB gebruikt ING het Nederlands elftal, waarvan de bank weet dat het populair is, om de eigen fossiele praktijken te verbloemen", stelt woordvoerder Tessel Hofstede van Extinction Rebellion op de eigen website. "ING beweert het jeugd- en vrouwenvoetbal te willen ondersteunen, maar juist kinderen en vrouwen worden disproportioneel hard geraakt door de klimaat- en ecologische crisis", is zij namens de actiegroep van mening.

De A10 is in het verleden vaker geblokkeerd door Extinction Rebellion. In februari dit jaar namen er demonstranten plaats op de snelweg, waardoor de politie uiteindelijk moest ingrijpen. Nu wil Extinction Rebellion opnieuw plaatsnemen op de A10, maar daar moet het Nederlands elftal eerst wel uitstekend voor gaan presteren. De blokkade vindt plaats, mits Oranje Europees Kampioen wordt. Anders vindt er namelijk geen huldiging plaats in Nederland.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    39
    + 1
avatar

Advertentie in alle Nederlandse kranten: ga je autowegen blokkeren, autobanden in de fik steken, gebouwen binnendringen, andermans terrein op, stenen gooien, vuurwerk gooien, andermans spullen vernielen etc etc onder het motto "ik ben lekker aan het demonstreren"...je krijgt meteen een rekening thuis van 5000€ p.p. Als je op camera staat of we achterhalen wie je bent, meteen betalen. Rechters worden geinstrueerd, niet betalen = gevangenisstraf. (Ik snap natuurlijk wel dat het zo niet werkt, maar op zo'n manieren demonstreren dat de hele maatschappij er last van heeft moet echt eens ophouden. NL en ook de rest van de wereld is veel te soft tegen dit tuig)

Dropkick
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Helemaal mee eens , ze moeten het korps Mariniers er maar eens op loslaten, die weten wel raad met dat tuig.

gtsb
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Op het moment dat oranje kampioen wordt . Dus er gebeurd niks .

Rene Tiggeloven
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Harde woorden kun je makkelijk uiten als je weet dat je niet in actie hoeft te komen mbt een blokkade... Maar wat wil XR (die zo'n beetje iedereen tegen zich in het harnas jaagt) hier nu mee bereiken?

Goku
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Dat zou ik ook wel aandurven met het huidige oranje

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Afschieten die terroristische organisatie, die ook nog gesubsidieerd wordt met Nederlands belastinggeld

Jan Malenstein
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Als die klimaat terroristen dat gaan doen graven ze hun eigen graf. Grote kans dat ze dan letterlijk overlopen en gemolesteerd worden door hordes woedende Oranje liefhebbers. Maar ja, Oranje wordt toch geen kampioen.

FriesR
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Als het tegen ING is ga dan lekker alle kantoren van hun blokkeren ipv wegen waar gewoon mensen naar hun werk gaan. Of zoek zelf eens een baan zodat je niet op snelweg kan zitten. Als ik dan je baas was en hoor dat je op snelweg zit gelijk ontslag stelletje nutteloze wezen, en daarbij oranje word tcoh geen kampioen.En anders paar buldozers en ze zijn zo van snelweg af. kunnen ze gelijk met vuilnis mee

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Vooropgesteld dat ik geen fan van ER ben en het dreigement dat ze uitten zou het gebruiken van sommige door jullie genoemde middelen net zo goed gebruikt kunnen worden tegen zgn. supportersgroepen die het verpesten voor de echte supporters. Zie bijv. FC Utrecht komende 1e weddtrijd.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

opmerking van niks die van jou Zaten de fc Utrecht supporters ook elke keer op de snelweg dan lijkt me niet daar gaat het volgens de meeste die hier reageren om maar nogmaals geen stress ze worden toch geen Europees kampioen

Edwin28
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Denk dat er dan een hoop voortandjes op de snelweg liggen

MaxH
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ik vind het wel vermakelijk dat deze, vaak studerende, hersenloze mensen niet eens weten dat brandstoffen niet van fossielen afstammen. Dat is maar een “opgelegde naam” waarmee beweerd wordt dat brandstoffen uitputtelijk zijn. Wordt toch wakker stelletje linkse woke mensen 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen