Evert ten Napel ergert zich kapot bij oefenwedstrijd PSV: 'Ik zou me als speler direct op de transferlijst laten zetten'

20 juli 2024, 13:17
Foto: © Imago, links in beeld Rik Elfrink

Evert ten Napel heeft zaterdagmiddag zijn ergernis uitgesproken over een toch vrij normaal fenomeen in de voetballerij: de muurligger. De tachtigjarige Drent levert namens het Eindhovens Dagblad commentaar bij de oefenwedstrijd tussen PSV en het Duitse SC Paderborn en blijkt helemaal niets op te hebben met de manier waarop veel clubs tegenwoordig vrije trappen verdedigen.

Vlak na rust kent de Duitse scheidsrechter Schröder Paderborn een vrije trap toe op een interessante positie, net buiten het zestienmetergebied van PSV. De Eindhovenaren stellen een muur van vijf man sterk op voor doelman Walter Benítez, een zesde speler gaat er horizontaal achterliggen.

Artikel gaat verder onder video

Tot ergernis van Ten Napel, die helemaal niets op blijkt te hebben: "Als ik dat als speler zou moeten doen, zou ik me direct op de transferlijst laten plaatsen", fulmineert de ervaren commentator. De muurligger blijkt even later niet nodig te zijn geweest: de Duitse inzet spatte op de muur uiteen.

PSV leidt in het oefenduel met 0-2, door trefffers van Luuk de Jong en Guus Til. De topscorer van het voorbije seizoen trof na een klein halfuur spelen doel uit een rebound. Even later was Hirving Lozano, die PSV komende winter zal verruilen voor San Diego FC, de lat, waarna Noa Lang de rebound een metertje over het Duitse doel werkte. Tien minuten na rust zorgde Til, die in de eerste helft al wat goede mogelijkheden onbenut had gelaten, alsnog voor de tweede Eindhovense treffer.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘PSV laat oog vallen op ‘geliefd target’ in de Eredivisie bij vertrek van Schouten’

PSV heeft een oogje op NEC-middenvelder Dirk Proper, meldt het Eindhovens Dagblad.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Tja, het is net zo onprettig om die bal tegen je aan te krijgen als je in de muur staat als dat je er ligt. Dit is het hedendaagse voetbal. Ik denk dat de gedachte er achter ook niet gek is. Je springt als muur toch vrij snel op bij een vrije trap. Is het dan een laag balletje onder de muur door, dan ben je gezien. Je probeert zo elke kans tot scoren zo minimaal te maken. Om dan iemand daar achter te laten liggen voor een lage bal, is vanuit die gedachte dus wel te begrijpen vind ik.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik heb het nooit begrepen. Er zijn er niet veel die een directe vrije trap over de grond het doel in krijgen. We weten allemaal dat koppen niet bevorderlijk is voor de hersenen maar een bal achterop kan niet veel beter zijn

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik zou sowieso op de transferlijst willen als ik bij psv zou zitten.

Brabodrent
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Als je je hersenen achterin je broek hebt zitten is dat wel gevaarlijk. Als ik trainer was zou ik ook iemand muurligger laten zijn. Een hard genomen trap over de grond kan makkelijk onder de muur door. Als de muur vrijuit mag springen. Door vrijuit te springen is de kans voor de aanvaller een stuk kleiner. Alleen oude mensen van 70+ en de mensen die Derksen napraten hebben er moeite mee. Alles met de gedachte, vroeger was alles beter. Als je over vroeger praat word je oud.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen