Erik ten Hag slaat alarm en pleit voor verandering: ‘Als je dat ziet, dat is gewoon bizar’

19 juli 2024, 09:04
Foto: © Imago

Erik ten Hag blikt tegenover het Algemeen Dagblad uitvoerig terug op het afgelopen rampseizoen van Manchester United. De oefenmeester behaalde met ‘zijn’ Engelse grootmacht een teleurstellende achtste plaats in de Premier League. De Tukker denkt dat het overvolle speelschema een belemmerende factor was voor zijn ploeg.

Ten Hag benadrukt dat hij in de spiegel kijkt, maar geeft aan dat er een aantal ‘cruciale zaken’ zijn geweest waar hij geen invloed op had. “Zoals dat enorme aantal blessures. Ik weet dat de pijlen zich in dat opzicht ook op mij richtten, maar zo zit het niet in elkaar”, begint de oefenmeester. “Met de intensiteit van mijn trainingen had het niets te maken, want je traint en speelt hier om de drie dagen. Dat begon al in mijn eerste seizoen”, gaat hij verder.

Artikel gaat verder onder video

Ten Hag blikt terug op het speelprogramma van zijn ploeg in dat seizoen. “Als je het programma ziet dat wij toen hadden, met 61 wedstrijden, en nog los van alle wedstrijden die mijn spelers voor hun landenploegen speelden: dat is gewoon bizar. Dat is echt te veel.” Het drukke schema had gevolgen voor United, dat veel te maken kreeg met blessures.

“Wij zijn ook niet de enige ploeg die worstelde met blessures hè, andere clubs hadden hetzelfde. Afgelopen seizoen hadden wij het alleen voortdurend in dezelfde posities, allemaal achterin. Op een gegeven moment hadden we haast geen verdedigers meer beschikbaar”, zegt Ten Hag. Afgelopen seizoen speelde Manchester United 54 wedstrijden (exclusief oefenwedstrijden).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vandaag Inside raakt gewenste gast van Johan Derksen kwijt

Johan Derksen heeft in zijn eerste column voor De Telegraaf onthuld dat Vandaag Inside een vaste gast is kwijtgeraakt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Een slappe excuses Erik

Ajeto!
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Is dat zo? Is het niet bizar dat er zoveel wedstrijden zijn en er steeds meer bij lijken te komen. De nieuwe Europese opzet van wedstrijden betekent ook dat er voor clubs die de tussenronde moeten spelen er weer een extra wedstrijd bij komt. We hebben afgelopen seizoenen gezien hoe moeilijk het is om een nieuwe datum te vinden voor afgelaste wedstrijden. Is het echt een slap excuus? Ik heb Pep er al meerdere keren over gehoord, Ancelotti, Mourinho, Koeman, Sir Alex Ferguson. Er zit ook een limiet aan het menselijk lichaam.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Andere topploegen hadden inderdaad er ook last van overvolle programma's zoals Real Madrid en Manchester City. Real heeft ondanks de vele wedstrijden de Champions League gewonnen en City kampioen geworden in de Pl. Dus in die zin is het wel een slappe excuus van Ten Haag.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen