Erik ten Hag ontzettend lyrisch over Oranje-international: ‘Dat is bijna on-Nederlands’

12 juli 2024, 21:33
Foto: © Imago/realtimes

Erik ten Hag heeft in de EK-campagne van het Nederlands elftal ontzettend genoten van Xavi Simons. De oefenmeester van Manchester United hield de verrichtingen van Oranje nauwlettend in de gaten en maakt tegenover het Algemeen Dagblad een groot compliment richting de middenvelder van Nederland.

Ten Hag laat weten dat hij ‘zeer te spreken’ was of het middenveld van Nederland. “Ik vond Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten echt goed. Natuurlijk miste je Frenkie de Jong, ook als het gaat om intercepties. Maar ik weet niet of je het met de middenvelders die nu ontbraken, veel beter had gedaan. Misschien dat je zonder bal net wat balans tekortkwam”, begint de oefenmeester.

Artikel gaat verder onder video

Vervolgens steekt Ten Hag de loftrompet over Simons. “Maar ik heb daarin ook genoten van Simons. De drive die hij heeft, de passie waarmee hij ballen verovert en situaties herkent: top. Zijn enorme drive ook. Dat is bijna on-Nederlands”, begint hij. “Daarin zie je volgens mij terug dat hij in het buitenland is opgeleid. Hij heeft een haast Zuid-Europese verbetenheid in zijn spel”, sluit hij het onderwerp af.

Simons kreeg de afgelopen weken zowel lof, maar met name kritiek. Vooral na de verloren halve finale tegen England moest de middenvelder annex aanvaller het ontgelden in de media. Dit komt omdat Simons de Nederlandse pers negeerde na afloop van de wedstrijd.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Micky van de Ven krijgt onbedoeld de lachers op zijn hand na een vraag van een Britse journalist.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen