Erdogan heeft boodschap voor Nederland na uitschakeling van Turkije

7 juli 2024, 16:53   Bijgewerkt: 7 juli 2024, 18:12
Foto: © Imago

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan feliciteert Nederland met het bereiken van de halve finale van het EK. Ook is hij lovend over de supporters van Oranje, die in zijn ogen hebben bijgedragen aan een goede en spannende wedstrijd.

Erdogan zag dat Turkije goed reageerde op de veelbesproken straf voor Merih Demiral, die hij bestempelt als een ‘politieke straf’. “De straf van Merih heeft niets te maken met Merih persoonlijk. Het is een straf voor de hele natie Turkije. De schorsing die de UEFA heeft toegekend werpt een schaduw over het hele toernooi. Het is onverklaarbaar, het is puur een politiek besluit.”

Artikel gaat verder onder video

“Godzijdank heeft het niets afgedaan aan de moraal en motivatie bij onze spelers. Ondanks al dit negativisme heeft onze ploeg een heel zware wedstrijd bezorgd aan Nederland, een land dat geldt als een echte voetbalschool. Het was een spannende wedstrijd waarin de ploegen elkaar weinig ontliepen.”

“We scoorden vroeg en hielden lange tijd de controle over de wedstrijd. We hebben een paar kansen onbenut gelaten, zeker in de laatste tien minuten van de wedstrijd”, doelt hij op kansen voor Zeki Çelik (geblokt door Micky van de Ven), Kerem Aktürkoğlu (geblokt door Jerdy Schouten) en Semih Kiliçsoy (gekeerd door Bart Verbruggen).

“Ik kan alleen maar een felicitatie uitdelen aan ons team, dat tot de laatste seconde keihard heeft gewerkt en ons allemaal heel trots heeft gemaakt. Onze expats en burgers die deze wedstrijd hebben bezocht hebben hun hart en ziel erin gestoken.” Erdogan prijst behalve de Turkse supporters ook de Nederlandse. "Ik wil Nederland graag feliciteren met dit succes. De Nederlandse fans gedroegen zich hoffelijk, zowel voor als tijdens de wedstrijd."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Blind verrast Vahle: ‘Geen enkele andere Oranjespeler durft dit te zeggen’

Daley Blind verrast verslaggever Noa Vahle met zijn eerlijke antwoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik heb ook een boodschap voor Erdogan: laat de geitjes met rust!

Niemega
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

En jij de kinderen.

Ajacied00
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Respect Erdogan! Kerel naar m'n hart. Turkije heeft het NL zeer lastig gemaakt en had zomaar de andere kant op kunnen vallen de score. Nu moet NL afrekenen met het saaiste ploeg van dit EK

Tukkertim
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Kerel naar je hart? Dit doet hij best netjes ja maar wat hij in Turkije zelf allemaal doet. Dan kan je dit toch niet serieus zeggen.

Sander17
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Niet alles geloven wat de NOS zegt.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Bedankt, bel niet wij bellen ook niet !

Marco Meyers
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik heb sowieso mijn twijfels over die 0-1 van Turkije want was het geen hinderen van de keeper volgens mij was dat gewoon hinderen rond Bart verbruggen zag totaal niks anders had hij die bal van Turkije echt wel gekeerd en dat Turkse fans zich na afloop zo misdragen ik vind dat de UEFA daarvoor moet ingrijpen en Turkije voor de eerste 5 jaar moet uitsluiten voor een Europees oftewel EK wk of Europese wedstrijd moet schorsen

Mustafa Güven
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

???

Niemega
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Nederland had 2x rood moeten krijgen en de laatste doelpunt had afgekeurd moeten worden.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Verbruggen was helemaal niet in de buurt van de speler die de bal inkopte. Hij probeerde de bal nog tegen te houden, helaas tevergeefs. Speler sprong eenmaal hoger dan Oranje verdedigers. Gewoon geldig doelpunt. Overigens sportief van Erdogan om Nederland met de overwinning te feliciteren.

Mustafa Güven
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

😂😂😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen