Einde Vandaag Inside in zicht: René van der Gijp kondigt zijn vertrek alvast aan

17 juli 2024, 12:54   Bijgewerkt: 18 juli 2024, 09:41
Foto: © Talpa

René van der Gijp lijkt na de zomer van 2025 een punt te zetten achter zijn periode als analist in het programma Vandaag Inside, zo heeft de oud-voetballer eerlijk toegegeven. Van der Gijp stelt dat hij 'er wel klaar mee is' als zijn contract over ongeveer een jaar afloopt bij Talpa. Mocht de 63-jarige analist daadwerkelijk vertrekken, lijkt dat ook het definitieve einde voor het volledige programma Vandaag Inside te betekenen.

"Af en toe ben ik er zo klaar mee. Ik heb nog een jaar een contract en dan ben ik echt wel blij dat het klaar is", begint Van der Gijp in de nieuwste podcast van KieftJansenEgmondGijp: "Dan stop je er toch lekker mee", reageert Michel van Egmond op de uitlatingen van zijn collega: "Je hebt er een wereldtijd gehad", benadrukt Van Egmond, waarna Van der Gijp uitlegt dat dit ook zijn bedoeling is: "Dat zeg ik ook. We hebben de perfecte tijd gehad", besluit Van der Gijp. De analist hint hiermee nadrukkelijk naar een vertrek van televisie.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: René van der Gijp wil stoppen met Vandaag Inside, maar wordt nog niet serieus genomen

Mocht Van der Gijp er daadwerkelijk voor kiezen om in de zomer van 2025 af te zwaaien als vaste gast bij het programma Vandaag Inside, dan lijkt het einde verhaal voor de populaire talkshow. Het lijkt een onrealistisch scenario dat Talpa op zoek gaat naar een vervanger van Van der Gijp en daarnaast is het onduidelijk hoe Johan Derksen, Wilfred Genee en beleidsbepalers van Talpa aankijken tegen het wel of niet verlengen van het aflopende contract.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vandaag Inside raakt gewenste gast van Johan Derksen kwijt

Johan Derksen heeft in zijn eerste column voor De Telegraaf onthuld dat Vandaag Inside een vaste gast is kwijtgeraakt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    93
    + 1
avatar

Deze uitspraken hebben we vaker gehoord en dan komt John de Mol met een paar miljoen euro meer en dan gaan ze door. Dit is denk ik een onderhandelingstactiek. Omdat zijn contract over een jaar afloopt.

Peep
Link gekopieerd!
    41
    + 1
avatar

Ik vroeg me al af wanneer dit gekwakt en gelul voor miljoenen euro,s een keer van de buis zou verdwijnen het slaat helemaal nergens op bagger!!!! Hopelijk komt er een programma voor in de plaats voor de gewone nederlander

Venix1990
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Dit is voor de gewone Nederlander. Er is verder niks op tv! Nada noppes. Heerlijk programma en nog noot iet svan gemist. Er kijken 1 miljoen mensen naar. Dus lijkt mij voor de gewone Nederlander? Heerlijk los programma i.p.v. dat saaie op tv

ERIMIR
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Ik zou zeggen Rene, ga met pensioen, geniet ervan. Je hebt genoeg verdiend om verder lekker van te leven.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    38
    + 1
avatar

Elke dag ongeveer daar zijn lijkt me ook zwaar. Kan me voorstellen dat hij dat helemaal zat is. Zijn leven is nu ook weer in rustiger vaarwater dus mooie tijd om met zijn gezin te genieten. Zou Johan ook op zijn leeftijd moeten doen. Ze hebben inderdaad mooie onderscheidende televisie gemaakt maar de glans is er van af. En voor alle pieperds die hierop menen te moeten reageren: ik reageer niet terug

Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Waarom nog zolang wachten! Elke dag eerder is mooi meegenomen.Ook voor de kijker.Schreeuwen kan een kind ook.

Venix1990
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Heerlijk programma.

AJAX72
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Walgelijk programma

Jos Ligthart
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Wat een onzin met deze clowns onmiddelijk van die tv af iq niet aanwezig belachelijke taal gijp was vroeger al niks idem dito derksen xamaar ja nederlanders lopen overal achterna

Venix1990
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Heerlijke tv. Dit is wat mensen willen zien.. er is verder alleen serieuze tv.. niks aan. Hopelijk blijven ze nog lang

GERARD SCHAAF
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Tv persoonlijkheden laat me niet lachen het zijn arrogante ingebeelde kwasten en zakkenvullers en beterweters denken ze net als in de politiek deugt 75 % niet

Venix1990
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oke. Kijk je niet gerard

Kkorat swatcat
Link gekopieerd!
    40
    + 1
avatar

Het is eigenlijk typerend voor Nederland dat zo'n programma zo lang succesvol is,het de grond in boren van internationals die aan het eind van hun carrière zitten is typisch Nederlands, in alle omringende landen zou dit niet mogelijk zijn daar worden internationals helden voor het leven.

rene van gool
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik ben altijd fan van dit programma geweest in de periode met kraai kieft en Jan ,maar door toedoen van Johan Derksen mochten deze personen niet meer komen ,en daarom kijk ik nog af en toe als ik weet de er een gast komt die wat tegen gas geeft. Dit programma is afgezakt naar een niveau van lik mijn besje ba

jeweetwel
Link gekopieerd!
    36
    + 1
avatar

Even ter verduidelijking voor een aantal minderbedeelden alhier: Vrijheid van meningsuiting is een fundamenteel recht dat iedereen toekomt. Het wordt gewaarborgd door de Nederlandse Grondwet en verscheidene mensenrechtenverdragen. Het recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden ook geëerbiedigd. Uizonderingen hierop zijn: Smaad en Laster, Haatzaaien, Bedreigingen, Obsceniteit en Nationale veiligheid. Ik heb niet het idee dat ook maar 1 van de mannen hiervoor veroordeeld is. Dus als e.e.a.je niet bevalt, vette pech maar zo werkt het hier in Nederland.

jeweetwel
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Had al wel gedacht dat vooral Beukemap het niet Wil begrijpen....Nou nog 1 keer dan.... ALS HET NIET BEVALT>>>>KIJK DAN NIET

jeweetwel
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Waar zit je je dan zo druk over te maken samen met je billenmaatje krottje?

D.J.N. Ciggaar
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Als relevantie in en over moeilijk te doorgronden problemen, duidelijk wordt te vaak gevoelens en onderwerpen door elkaar gehaald, de adeptie en gevoelens, nooit betrokken, of maar ook enigzins wordi ingevoeld, wordt en kan gevogen komen die nimmer wordt voorvoelt.Duidelijkheid scheppen shijnt moeilijk te zijn, maar vaak de zwakkeren hebben helaas daar geen houvast voor en dai wordi VAAk niet begrepen, helaas !!! DC

Jasper Souren
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Van der Gijp heeft op voetbal gebied zeker een frisse kijk. Maar vervang Van der Gijp door Hans Kraay, Hans' zijn vrijdagavond analyses bij de KKD snijden hout en vervang Johan Derksen door Helene Hendriks. Johan heeft jarenlang een top programma gemaakt. Echter Helene is van een ander kaliber en zal VI naar ander niveau brengen. Hiermee serveer ik niemand af, maar denk dat VI er op vooruit gaat.

Wim de Vos
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik zal heel kort zijn, ik kijk al een tijdje niet meer. Die Gijp kan het alleen maar over sex hebben. Dat gaat vervelen.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Wat een slap geouwehoer al die reacties, op enkele uitzonderingen na. Iedereen zit op iedereen te reageren ipv van inhoudelijk op het artikel. Krijg de indruk dat die mensen de hele tijd op dit platform zitten te koekeloeren en op alles en iedereen te reageren. Misschien een idee om je bij een praatclub aan te sluiten. Lijkt mij veel leuker dan anoniem op elkaar reageren. Er is vast wel een bij je in de buurt.

Rip visser
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ik zal er geen traan om laten. Ze kunnen het beter noemen VI Politiek. Altijd dezelfde gasten. Ik kijk al een jaar niet meer. Naar die zuurpruim Derksen.

Lammert Huizing
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Waarom wachten tot 2025? Waarom niet direct? Hij past alleen in een puur voetbal programma, dat is het enigste wat hij denkt te begrijpen.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Tjesus, het lijkt wel de nieuwste Suske en Wiske hier met die reacties. Suske en Wiske en de Zure Zeikertjes. Next !

Venix1990
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

krotje Als hun 3 verdwijnen is het programma klaar. Niks 3x zo veel kijkers. Heerlijke lach van rene en makkelijke kijk overal op is wat de mensen willen!

AJAX72
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Is deze kwal nog niet van tv gehaald jammer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen