Verweij ziet 'verongelijkte kleuter' in Oranje: 'Hij wilde niet met de Nederlandse pers praten'

11 juli 2024, 10:46
Foto: © Imago/realtimes

Na de uitschakeling van het Nederlands elftal in de halve finale van het Europees Kampioenschap wilde Xavi Simons de Nederlandse pers niet te woord staan, meldt Mike Verweij. De Telegraaf-journalist spreekt van 'een verongelijkte kleuter' en suggereert dat de middenvelder een voorbeeld mag nemen aan Memphis Depay.

Simons zette Oranje al in de zevende minuut op bijzonder fraaie wijze op voorsprong tegen Engeland. De middenvelder ontfutselde de bal knap en gaf doelman Jordan Pickford het nakijken met een uithaal van buiten de zestien die de verre kruising inzakte. Na de wedstrijd weigerde hij echter de Nederlandse journalisten te woord te staan: "Hij wilde met iedereen praten in de mixed zone, behalve met de Nederlandse pers. Omdat er kennelijk op tv een keer iets over hem is geroepen. De persvoorlichting riep hem nog terug, maar nee: de Nederlandse pers had hem kapotgemaakt", zegt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Wat dat betreft kan Simons de vergelijking met een ploeggenoot doorstaan, zegt Verweij: "Ik denk dat het heel verstandig is als hij eens met Memphis gaat praten. Die had in het begin ook een hele moeizame relatie met de pers, die voelde zich ook altijd verongelijkt. Vanavond was Xavi diezelfde verongelijkte kleuter." Bovendien hekelt de journalist het 'misbaar' en 'vervelende gebaartjes' die Simons maakte richting ploeggenoot Tijjani Reijnders na een verkeerde pass: "Dat gaat zich op een gegeven moment ook tegen hem keren."

Overigens verbleekte het spel van Simons bij dat van een andere jonge speler die woensdagavond in Dortmund op het veld stond, merkt Verweij op: "Ik vond Phil Foden wel geweldig spelen. Die veters mag Simons nog niet vastmaken." Valentijn Driessen deelt die mening: "Hij moet vooral naar zichzelf kijken. Hij heeft dit toernooi niet geleverd. We dachten dat hij er na die goal doorheen zou zijn, maar de rest van de wedstrijd hebben we hem niet gezien. Wat Mike zegt: hij moet snel volwassen worden."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Micky van de Ven krijgt onbedoeld de lachers op zijn hand na een vraag van een Britse journalist.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

LCA
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Je zult maar op deze manier je geld moeten verdienen. Echt heel triest.

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Liever niet met Depay praten, wordt die net zo arrogant

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Simons: mooi doelpunt, maar wat een kwal. Van mij hoeven ze hem niet op te stellen, maar dat is denk ik teveel gevraagd. Dat verongelijkte gezicht, ik kan het niet meer aanzien.

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Simons trekt inderdaad vaak een jankkop. Dat verklaart misschien al die rimpels. MAAR, dat hij niet wil praten dat MAG. Knullen als Verwey denken dat zij de baas zijn en dat spelers maar moeten doen wat ze willen. Doen ze dat niet dan schrijven ze iedere dag wel iets dat negatief is. Simons heeft hen duidelijk gemaakt wat hun positie en status is. Terug naar je hok en op een beschaafde manier communiceren. Zo niet, daag en een prettige dag Morice Stein heeft zich laten gebruiken en kijk waar hij nu staat

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen