‘Dusan Tadic kondigt afscheid aan na vernederende uitspraken van Dragan Stojkovic’

16 juli 2024, 23:40   Bijgewerkt: 17 juli 2024, 10:50
Foto: © Imago

Dusan Tadic lijkt zijn laatste interland voor Servië gespeeld te hebben. Diverse media uit het land melden dinsdagavond dat de 35-jarige vedette en aanvoerder van Servië heeft besloten zich niet langer beschikbaar te stellen voor zijn vaderland.

Het nieuws wordt dinsdagavond gebracht door Telegraf. Volgens de Servische website is er op het EK in Duitsland iets ‘gebroken’ bij Tadic. Dit begon op 16 juni, toen de aanvaller van Fenerbahçe reserve was tegen Engeland. Tadic mocht vervolgens tegen Slovenië vanaf het begin opdraven van bondscoach Dragan Stojkovic, maar moest in het slotduel met Denemarken weer genoegen nemen met een plek op de bank.

Artikel gaat verder onder video

De druppel die de emmer volgens Telegraf heeft doen overlopen voor Tadic, was het interview dat Stojkovic gaf na de EK-finale tussen Spanje en Engeland (2-1). De bondscoach was analist bij de Servische televisie en prees de houding van Harry Hane en Álvaro Morata, nadat zij in de eindstrijd werden gewisseld.

"Hun reactie toen zij naar de kant werden gehaald heeft indruk op mij gemaakt. Twee aanvoerders, leiders van hun nationale teams. Geen enkel gebaar, zelfs niet een kleine reactie die de teamgeest zou kunnen breken. Ze liepen naar de kant en steunden hun ploeggenoten. Hier kunnen we allemaal van leren. Er is geen plek voor egoïsme: iedereen speelt in dienst van het team”, zei Stojkovic onder meer.

Volgens Telegraf heeft Tadic zich de uitlatingen van Stojkovic over Kane en Morata persoonlijk aangetrokken en heeft de voormalig Ajacied vervolgens bekendgemaakt zich niet langer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg. Tadic staat op 111 interlands voor Servië, waarin hij 23 doelpunten wist te maken.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax incasseert flinke tegenvaller in aanloop naar Europa League-duels

Ajax kan in de wedstrijden in de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina niet beschikken over twee aanvallers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

infielder
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ja in een team geen plek voor egoisme.

Jesus krijst
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Arrogant zijn werkt niet. Het gaat niet om jou maar om je land.

Allback
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

In de afgelopen jaren dat Tadic in Nederland speelde heb ik geen enkel moment een arrogante speler gezien. Wel een van de beste spelers die we hebben mogen aanschouwen in zeker de afgelopen 20 jaar. Een speler met een ijzersterke discipline en winnaarsmentaliteit.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Ik denk dat hij de bui ook wel een beetje ziet hangen. Als hij mee zou worden genomen op een volgend toernooi, zou zijn speeltijd waarschijnlijk minimaal zijn. Niet alle spelers kunnen daar mee om gaan. Ik heb de indruk gekregen dat hij dat bijvoorbeeld niet zo goed kan. Op deze manier lijkt het nog alsof de keuze vooral bij hem ligt om te stoppen, en dat er verder niks anders mee zou spelen.

0laf
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Zijn trots kan hij mooi inzetten op deze manier. Nu ligt het aan zijn beslissing en niet omdat hij niet meer geselecteerd wordt.

DIEGO
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Je mag toch als trainer zeggen wat je er van vindt en Tadic kon lang niet zo goed voetballen als Stoikovich. En het verbazingwekkendste is dat als een speler die slecht speelt gewisseld wordt nog commentaar gaat leveren dat ie het er niet mee eens is. Hulde aan trainers die lak hebben aan reputaties.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen