Driessen streept Oranje-international af: ‘Gaat géén minuut maken dit EK, dat weet ik zeker’

3 juli 2024, 00:10   Bijgewerkt: 3 juli 2024, 00:28
Foto: © De Telegraaf

Jerdy Schouten moest dinsdagavond uit voorzorg het veld verlaten bij het Nederlands elftal, waarna hij vervangen werd door de schlemiel van de vorige EK-wedstrijd: Joey Veerman. Pim Sedee stelt dat Ronald Koeman ook had kunnen kiezen voor Ryan Gravenberch, al weet Valentijn Driessen zeker dat deze optie niet in aanmerking komt voor speelminuten.

“Wij zien een aantal trainingen van Oranje en dan zie je wel dat Gravenberch geen minuten gaat maken”, zegt Driessen al hoofdschuddend in een fragment van De Telegraaf. “Het shirt van Oranje weegt te zwaar voor Gravenberch?”, vraagt Sedee. “Ja, dat durf ik hier met zekerheid te zeggen”, antwoordt de chef voetbal.

Artikel gaat verder onder video

“Ik begrijp goed dat Koeman geen risico wilde nemen met Schouten, want hij was een van de beste van het veld. Maar dan moet je toch een plekje inruimen voor Veerman”, gaat Driessen verder. De journalist zag een acceptabele invalbeurt van de zwaar bekritiseerde middenvelder. “Ik moet eerlijk zeggen: hij deed het redelijk. Het was niet héél goed, en de kans die hij kreeg, zit er bij PSV honderd procent in”, sluit hij af.

Veerman werd na afloop door Jeroen Stekelenburg van de NOS gevraagd naar zijn optreden tegen Oostenrijk, maar wilde niet al te uitgebreid stilstaan bij zijn horrorwedstrijd.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Oranje op rapport: véél ruime voldoendes op één speler na

Dit zijn de beoordelingen in de Nederlandse media na de zege van Oranje op Roemenië.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen