Driessen stoort zich aan uitspraak van Ronald Koeman: 'Hetzelfde gelul als Van Gaal!'

11 juli 2024, 10:07
Foto: © Imago/realtimes

Valentijn Driessen hekelt de uitspraken die bondscoach Ronald Koeman deed na afloop van de uitschakeling van het Nederlands elftal op het Europees Kampioenschap in Duitsland. De keuzeheer merkte onder meer op dat hij 'zijn geld op Oranje had gezet' als het tegen Engeland op een verlenging was uitgedraaid, waarop Driessen een vergelijking trekt met Koemans voorganger Louis van Gaal.

In de podcast Kick-Off van De Telegraaf wordt de uitschakeling uitgebreid nabesproken. Oranje was in Dortmund dichtbij het afdwingen van een verlenging, maar na exact 90 minuten dompelde invaller Ollie Watkins heel Nederland in rouw door de beslissende 1-2 binnen te schieten. Koeman zei na afloop voor de camera's van de NOS onder meer: "Richting het einde van de wedstrijd had ik het gevoel: 'Misschien maken we hem nog', zeker in de verlenging zou ik mijn geld op ons hebben gezet."

Artikel gaat verder onder video

Driessen heeft zich aan de uitlatingen van de bondscoach gestoord: "Het is allemaal hetzelfde gelul als Van Gaal na afloop van de kwartfinale van het WK. Die zei: 'Wij waren beter en als we door waren gegaan, dan waren wij wereldkampioen geworden', maar het gebeurt allemaal niet." Wat de chef voetbal van de ochtendkrant betreft zijn de Engelsen terecht finalist: "Het heeft bijna alles met kwaliteit te maken en Nederland heeft gewoon veel minder kwaliteit dan Engeland."

Mike Verweij is het daarmee eens: "En Engeland speelde eindelijk, zeker in de eerste helft, wel heel erg goed, vond ik. Tenminste: in ieder geval stukken beter dan de wedstrijden daarvoor." Daarbij hielp het wel dat de UEFA - in de woorden van Verweij - 'de grootste clown van alle scheidsrechters', de Duitser Felix Zwayer, aanstelde bij deze halve finale. Driessen stipt aan dat de arbiter bij de strafschop voor Engeland in eerste instantie 'de juiste beslissing nam' en door liet spelen. De dubieuze penalty is in de ogen van Verweij dan ook vooral aan de VAR te wijten: "Die mag alleen bij duidelijke fouten op de lijn komen, dus clear and obvious. Dat was dit volgens mij niet."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Micky van de Ven krijgt onbedoeld de lachers op zijn hand na een vraag van een Britse journalist.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Afgezien de vraagstelling van Driessen, heeft die gelijk. Koeman speelde laf, hield te lang vast aan bepaalde spelers, wisselbeleid was gewoon ruk en plan B had die niet, behalve Woutje er in en god zegene de greep. Nooit mee Koeman en zijn discipelen

Laurens1
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

De analyse van Goku kan ik me helemaal in vinden, waarbij uiteraard niet mag worden nagelaten om Falentijn aan te merken als een verschrikkelijke riooljournalist, altijd erop uit om mensen te schofferen! Sneu voor hem dat hij wat te laat geboren is, had goed werk kunnen doen bij onze Oosterburen destijds!

TT
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Diessen heeft het gelijk aan zijn kant Koeman en consorten één matige vertoning met circus toestanden voor de wedstrijden met die zogenaamde supporters. Blij dat het gebeurt is en zweetbandjes te koop op markplaats.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen