Maximale transfersom Van de Beek uitgelekt: Manchester United lijdt sowieso monsterverlies op oud-Ajacied

10 juli 2024, 09:41   Bijgewerkt: 10 juli 2024, 10:09
Foto: © Imago/realtimes

De transfer van Donny van de Beek van Manchester United naar het Spaanse Girona is volgens Fabrizio Romano definitief afgerond. De middenvelder, die in 2020 nog voor 39 miljoen euro door de Engelse grootmacht werd overgenomen van Ajax, kost de Champions League-deelnemer slechts een half miljoen euro. Door bonussen kan Manchester United het monsterverlies dat het maakt op Van de Beek echter nog wel enigszins beperken.

In Manchester heeft Van de Beek zijn forse transfersom nauwelijks waar weten te maken. Nadat hij bij zijn Premier League-debuut, in een met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen Crystal Palace, nog tot scoren kwam, droogde de productie van de aanvallende middenvelder compleet op. De oud-Ajacied vond zichzelf vaker dan hij gehoopt zal hebben terug als invaller of ongebruikte wisselspeler en werd in de tweede helft van zijn tweede seizoen op huurbasis gestald bij Everton. Ook bij de tweede club van Liverpool kon Van de Beek echter niet overtuigen.

Artikel gaat verder onder video

In de zomer van 2022 stelde United Erik ten Hag, die Van de Beek jaren onder zijn hoede had in Amsterdam, aan als nieuwe hoofdtrainer. Ook de komst van de man onder wie hij grote successen vierde deed het tij echter niet keren. Afgelopen winter werd opnieuw besloten tot een verhuur, deze keer aan Eintracht Frankfurt. Ook bij de Bundesliga-club belandde de middenvelder al snel weer op het tweede plan. Van de Beek keerde deze zomer dan ook terug in Manchester, waar zijn contract nog doorliep tot medio 2025.

Girona heeft die verbintenis echter voor een opmerkelijk laag basisbedrag van 500.000 euro af kunnen kopen. De werkgever van Daley Blind - die vandaag (woensdag) ook de transfervrij van Jong Ajax overgekomen Gabriel Misehouy presenteert - zal door 'makkelijk te halen bonussen' echter zo'n vier tot vijf miljoen euro extra voor Van de Beek overmaken, aldus Romano. Het totaalbedrag kan door nog eens een aantal andere bonussen oplopen tot vijftien miljoen euro, zo weet de Italiaanse transfergoeroe. Van de Beek zal bij Girona een contract tot medio 2028 ondertekenen. Mocht hij tussentijds verkocht worden, dan zal een deel van de transfersom in de vorm van een doorverkooppercentage terugvloeien naar Manchester.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Groot transfernieuws zorgt voor woede bij Ajax-fans

Enkele fans van Ajax op X vinden dat de clubleiding een grote blunder heeft begaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Das een behoorlijk verlies opgeteld met zijn salaris

Ajeto!
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ja, Overmars heeft hem goed weten te verkopen en die jongen had een basissalaris van 7.3 miljoen euro per jaar. Dus dat was een best wel dure kracht. Maar goed ik vind het wel jammer voor die jongen dat het bij United nooit iets is geworden. Hij had toch altijd wel een gun factor. Hopelijk komt hij in Spanje weer een beetje aan voetballen toe

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen