Doek valt voor Girondins Bordeaux: zesvoudig Frans kampioen stopt als profclub

25 juli 2024, 18:55
Foto: © Imago

Girondins Bordeaux vraagt geen proflicentie aan voor het nieuwe voetbalseizoen. De club kampt met grote financiële problemen en zal alle spelerscontracten ontbinden. Het trainingscomplex wordt gesloten.

Girondins Bordeaux speelde sinds 2022/23 in de Ligue 2. Met een dertiende plek op het tweede niveau beleefden Les Girondins vorig seizoen het slechtste seizoen uit de clubgeschiedenis. Vanwege de financiële problemen werd Girondins Bordeaux deze zomer teruggezet naar het derde niveau. Aanvankelijk tekende de club beroep aan tegen dat besluit, maar het beroep werd eerder deze week ingetrokken.

Een redding lonkte toen de club in onderhandeling ging met Fenway Sports Group, de eigenaars van Liverpool, over een overname. FSG trok zich echter terug uit die gesprekken. Omdat er geen oplossing voorhanden is, neemt Girondins Bordeaux het besluit om te stoppen als profclub.

Artikel gaat verder onder video

De voetbaltak van Girondins Bordeaux werd opgericht in 1920. De club werd landskampioen van Frankrijk in 1950, 1984, 1985, 1987, 1999 en 2009. Ook werd viermaal de Coupe de France gewonnen, driemaal de Coupe de la Ligue, driemaal de Trophée des Champions (Supercup) en in 1995 won Girondins Bordeaux de Intertoto Cup, de enige Europese prijs op het palmares. Franse grootheden als Zinédine Zidane, Bixente Lizarazu, Alain Giresse en Jean Tigana hebben een verleden bij de club.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Als dat bij Bordeaux kan, kan het bij Arnhem ook...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen