Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert tegen Roemenië twee wijzigingen door

2 juli 2024, 07:34   Bijgewerkt: 2 juli 2024, 16:37
Foto: © Imago

Ronald Koeman wijzigt de opstelling van het Nederlands elftal voor de achtste finalewedstrijd tegen Roemenië op het Europees Kampioenschap in Duitsland op twee posities ten opzichte van het laatste groepsduel met Oostenrijk (2-3 verlies). Dat verwacht het Algemeen Dagblad althans. Joey Veerman moet zoals verwacht genoegen nemen met een plek op de bank. Xavi Simons komt voor hem in de plaats. Ook Denzel Dumfries verschijnt aan de aftrap.

Veerman maakte indruk in de uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands elftal tegen IJsland (4-0 winst) en leek daarmee te bevestigen dat hij een geschikte vervanger van de geblesseerd afgehaakte Frenkie de Jong was. De middenvelder van PSV begon in de eerste EK-wedstrijd tegen Polen aan de aftrap, maar slaagde er niet in zijn stempel op het spel te drukken. Hij werd na een uur naar de kant gehaald door Koeman en moest in de wedstrijd tegen Frankrijk genoegen nemen met een plek op de bank. Veerman keerde in het laatste groepsduel met Oostenrijk terug in de basis, maar zakte volledig door de ondergrens.

Artikel gaat verder onder video

De spelmaker van de regerend kampioen van Nederland kreeg zowel tijdens als na de clash met de Oostenrijkers bakken met kritiek over zich heen. Zo suggereerde Valentijn Driessen zelfs dat het einde interlandloopbaan was voor Veerman. Nathan Aké en Virgil van Dijk sprongen een paar dagen later voor hun teamgenoot in de bres, maar Koeman lijkt voorlopig geen beroep op hem te doen. De verwachting is dat Veerman dinsdagavond tegen Roemenië zijn basisplaats kwijtraakt aan Simons. De voormalig PSV-smaakmaker had in de eerste twee groepswedstrijden een basisplaats, maar begon tegen Oostenrijk op de bank. Hij kwam in de eerste helft als vervanger van Veerman binnen de lijnen en verzorgde de assist voor de 1-1 van Cody Gakpo.

Simons voor Veerman is niet de enige wijziging in de opstelling van het Nederlands elftal. Denzel Dumfries keert eveneens terug in de basis. De vleugelverdediger werd tegen de Oostenrijkers uit voorzorg aan de kant gehouden. Zijn vervanger Lutsharel Geertruida kon eveneens niet imponeren. Voor de rest doet Koeman een beroep op dezelfde namen. Bart Verbruggen verdedigt uiteraard het doel. De achterhoede wordt gecompleteerd door Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Simons krijgt op het middenveld gezelschap van Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders en de voorhoede wordt gevormd door Donyell Malen, Memphis Depay en Gakpo.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Simons, Reijnders; Malen, Memphis, Gakpo.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Tuurlijk, durft gewoon geen andere spelers er in te zetten, de gunfactor ligt bij Roemenië!!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dat maakt me wel nieuwsgierig naar jouw ideale 11........?

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Rechtsbekaf: Doel Verbruggen Verdediging Geertruida, de Vrij, van Dijk, v/d Ven Middenveld Gravenberch, Reijnders, Schouten Voorhoede Gakpo, Brobbey, Malen

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Je zo ook nog met Brobbey op tien en Zirkzee of Weghorst ervoor

Kolie
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Vasthouden aan iets wat niet werkt!!!! Knap hoor Koeman

Storm
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Lastige keuzes voor Koeman denk ik. Dat je zo'n Veerman niet laat spelen lijkt me 100% logisch, maar het punt blijft dat je in algemene zin te weinig spelers hebt die normaliter goed spelen en dat in dit toernooi ook (kunnen) laten zien. Depay brengt tot nu toe te weinig, van Dijk idem dito, je zit met een redelijk mager middenveld...er zijn allerlei factoren waardoor dit team niet goed functioneerd. Ook te weinig inzet, agressie, overtuiging. Hoe dan ook, teveel wisselen (mits noodzakelijk) lijkt me niet zinnig. Zoveel mogelijk spelen met dezelfde spelers is volgens mij het meest logisch. Ik mag hopen dat ze vanavond het veld opstappen met de gedachte in hun hoofden dat ze Roemenië gaat opvreten.

Ouwefries
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik zeg, 3-1 voor Nederland. Geen overwinning, dan Koeman de laan uit.

Elizabeth Lantinga_Landzaat
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Dit elftal heeft gewoon niet de pit die we allemaal willen zien. Onwil kom op zeg dat geloof ik niet ze kunnen niet beter helaas. Hopen doe ik toch en zeg 3-1

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Koeman mag van dijk ook wel wisselen die maakt ook nog geen sterke indruk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen