‘Ramaj heeft geen begrip voor keuze Farioli en wil per direct weg bij Ajax’

23 juli 2024, 16:31   Bijgewerkt: 23 juli 2024, 16:39
Foto: © Imago

Remko Pasveer wordt komend seizoen definitief eerste keuze onder de lat bij Ajax, zo weet ESPN. Diant Ramaj kan niet leven met deze beslissing en zou hebben aangegeven per direct weg te willen uit Amsterdam.

Dinsdagochtend kwam Voetbal International al met de suggestie dat Francesco Farioli zeer waarschijnlijk voor Pasveer zou kiezen als eerste doelman. Inmiddels zouden bronnen aan ESPN hebben laten weten dat de Italiaanse keuzeheer deze beslissing aan zijn doelmannen heeft gecommuniceerd. Dat is niet bij iedereen goed gevallen.

Artikel gaat verder onder video

Ramaj ontwikkelde zich afgelopen seizoen tot steunpilaar in een zwak Ajax. Velen gingen er dan ook vanuit dat hij ook komend seizoen zeker zou zijn van zijn plek onder de lat, maar niets blijkt minder waar. De Duitse doelman heeft totaal geen begrip voor de keuze van Farioli om de veertigjarige Pasveer eerste doelman te maken en heeft laten weten per direct te willen vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Dinsdagmiddag kwam al naar buiten dat er verschillende Spaanse clubs zijn die de sluitpost willen huren, terwijl ook Chelsea naar hem zou hebben geïnformeerd.

Het vertrek van Ramaj zou betekenen dat Jay Gorter komend seizoen tweede keuze is bij Ajax. De doelman stond afgelopen seizoen twaalf duels onder de lat in Amsterdam, maar raakte zijn plek na een blessure kwijt aan de Duitser. Een andere optie als tweede doelman is Jeffrey de Lange, die moet overkomen van Go Ahead Eagles. Mocht Gorter toch geen tweede doelman worden bij Ajax, wil ook hij vertrekken. De vierde keeper die onder contract staat bij Ajax, Gerónimo Rulli, heeft al langer een vertrekwens.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes kan door zeer serieuze interesse een middenvelder slijten bij Ajax

Een uitgaande transfer naar de Bundesliga is mogelijk aanstaande voor Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    38
    + 1
avatar

Het zou jammer zijn voor ajax en supporters als Ramaj zou vertrekken die jongen groeit iedere keer meer uit tot een goede keeper zo jongen weet toch ook dat pasveer oud is en niet lang meer keeper zal zijn

The all blacks
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Zonde, zonde. Een van de beste keepers van Nederland. Gaat het ook internationaal nog ver schoppen

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Zijn tekortkoming is zijn lengtetekort, zag je misschien ook bij dat doelpunt van PEC.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het was toch het grote lichtpuntje . Wat was het ook alweer 100+ mil uitgegeven maar wel een geweldige doelman🤣🤣🤣. De keeper van de toekomst toch! Ook hier zit je dus weer flink naast . En dan maar de voetbalkenner uithangen en iedereen met een andere mening de les lezen terwijl die mensen wel wat zeggen dat later ook gebeurd. Je bent lachwekkend gozer 🤣🤣🤣

Copa
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Hier spelen andere zaken. Dat is toch wel duidelijk voor iedereen? NIEMAND kiest voor een 40 jarige. dan kan hij nog zo fit zijn, nog zo aardig zijn, nog zo vroeg op de club zijn, nog zo laat weggaan. ONMOGELIJK 1 keer vallen en hij is voor de rest van het jaar uitgeschakeld. Ook dat weet iedereen Heeft ajax het geld zo hard nodig? Of heeft AJAX iemand op het oog en kan het vertrek van Ramaj het geld opleveren om deze ene speler te bekostigen? Of is Ramaj in principe al weg (fors transferbedrag opgeleverd) Wat het ook moge wezen , ik ben ervan overtuigd dat het allemaal spel is

dilima1966
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Dat ajax in een financiële situatie zit klopt daarom moesten ze geld lenen ook als dit aanhoud net als vorige seizoen gaan ze weer geld lenen Ramaj is een goede keeper voor ajax en wat ze op het oog hebben de lange van go ahead dat vindt ik net zo keeper als gorter ook geen verbetering

Flamingo
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

En jij reageert er telkens op beukemap. Laat lekker gaan. Iedereen weet nu ook wel dat je het financiële rapport uit je hoofd kent.

kib*
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hetzelfde zou ik ook tegen jou willen zeggen Flamingo. Laat Beuk gaan, hij staat jou toch niet in de weg ?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

🤣😉🤫

kib*
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Spelers van tegenwoordig krijgen meteen praatjes. Dankzij Ajax is hij zover gekomen, maar is ongeduldig. Hoe goed hij ook is, hij mag weg, maar Ajax moet snel een vervanger voor hem vinden. Ik vond Pasveer in de laatste oefenwedstrijden (misschien vinden ze bij de trainingen het ook) prima keepen. Leeftijd zegt niks, ervaring da's belangrijk. Nogmaals spelers zijn passanten en zijn handelswaar. Die De Lange (Ajaxjeugd) is ook een prima keeper bij Go Ahead nu.

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ene kant snap ik het, hij leverd misschien de nodige miljoenen aan de andere kant een 40 jarige keeper voor 22 jarige.

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Nogmaals 40 jaar voor een keeper die niet als een veldspeler veel moet rennen is niet erg. Tijdens het EK was er ook een óudje' onder de keepers. daarnaast zijn er 2 dingen die spelen: een speler die steeds gekieteld wordt, Ramay dus, krijgt snel last van jeuk. En er hoeft maar 1 keer niet goed gekrabd te worden en dan vindt zo'n speler het niet leuk meer. Ramaj mag weg, misschien vindt Ajax wel een tweelingbroer van hem ergens.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ben het met je eens @Krotje, leeftijd ansich is geen reden om een speler niet in de basis te zetten. Zeker als keeper zijnde. Wellicht dat de trainer een bepaald type voetbal wil spelen waarin Pasveer beter past, of dat de trainer heeft gezien tijdens de trainingen en oefenwedstrijden dat hij momenteel het beste in vorm is. Maar ik denk dat jij dat beter kunt inschatten als supporter zijnde. Hoe dan ook, hrt zal vast ook nog een keer (oppervlakkig) medegedeeld worden aan de media waarom de keuze op hem is gevallen.

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@Beste Klantenservice, laat mij het als volgt overbrengen: bij die oefenwedstrijden was ik rustiger met Pasveer dan met Ramay, ondanks die prachtige duik en reflex van Ramay tegen Al Wasl ? Een Pasveer in vorm is stabieler, is ook een dirigent voor de achterste linie en zijn reflexen zijn nog goed. Dit subjectieve gevoel is voor mij de handvat om voor Pasveer te gaan. Het kan mij later ook bezuren hoor. Wij wachten het af.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@Krotje bedankt voor je blik op de keepers! Wat je gezien hebt klinken als goede eigenschappen voor een eerste keeper!

Klantenservice
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

@Beukemap Ik zeg ook niet dat de trainer verantwoording schuldig is aan supporters of de media. Wat natuurlijk wel de realiteit zal zijn, is dat hij er in interviews naar gevraagd zal worden. Hij zal dan vermoedelijk kort zijn keuze toelichten. Bij zijn uitleg naar de keepers toe zal hij waarschijnlijk wat uitgebreider in zijn uitleg zijn. Dat bedoel ik met dat het 'oppervlakkig' medegedeeld zal worden. Korte toelichting als antwoord op een vraag tijdens een interview. Die vraag zal er naar alle waarschijnlijkheid gewoon komen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@beukemap in theorie hoeven ze op geen enkele vraag te antwoorden. Zouden wel saaie interviews worden. In de praktijk is dat natuurlijk anders. Ik verwacht zelf dat de vraag om uitleg gaat komen in een interview, en ik denk zelf dat de trainer daar dan rustig een korte uitleg over geeft. We gaan het zien/horen.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

😂😂 zo had ik het nog niet bekeken [email protected]

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach Klantenservice, op dit moment zou dit de beste oplossing voor Ajax zijn. Ik vind het jammer van/voor Ramay, hij is ook een goede keeper. Door zijn lengtetekort denk ik ook altijd aan Sommer, super topkeeper maar door zijn lengtetekort op bepaalde plekken in het doel kwetsbaar: bij hoge ballen en bij goed in de hoeken goed ingetrapte lage ballen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Klantenservice ga terug in de tijd . Krotje lult met alle windjes van zijn club mee. Ramay was de keeper het lichtpuntje van de +100 mil uitgegeven . Pasveer was niks ook vorig week nog. Nu de trainer een andere beslissing genomen heeft . Doet krotje weer wat hij altijd doet ,het verdedigen van . Er zal bij ajax best wat spelen, maar Ramay is een betere keeper dan pasveer ooit is geweest .

boyke
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Het verstand komt met de jaren zeggen ze. Nu een 40 jarige gepensioneerde keeper 1e keeper maken dan ben je toch wel goed gek als je een talentvolle keper van 22 jaar hebt staan die het goed gedaan heeft en nog steeds groeit. Is het zo'n armmoetroef dat men een jonge keeper moet verkopen om wat centjes binnen te halen om weer een andere te kopen. Die van GoAhead willen ze dan halen uhm waar zijn ze mee bezig.

Gdwa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Trainer kiest op de lange termijn voor Gorter. Daarom dit jaar Pasveer. Je kunt er mee eens zijn of niet. In ieder geval wel duidelijk. Mijn keus zou ook anders zijn.

Zadkine
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Misschien van de Sar in een andere terughalen, wat een lachertje.

Allback
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Over slechts enkele maanden gaat hij 41 jaar worden Pasveer. Als hij nou een Neuer of Van der Sar was dan kun je nog begrip hebben dat hij nog door mag, maar dit moet je toch niet willen als Ajax zijnde? Naast kapitaalvernietiging nu mag je over een jaar weer op zoek naar een keeper die miljoenen zal kosten. Of willen ze met Pasveer door tot zijn 45e?

Gusa
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

De mogelijke uitleg bij VI op Youtube vandaag vond ik heel aannemelijk. De kans bestaat dat Farioli met Pasveer wilt beginnen zolang er geen ervaren verdediger met coachende kwaliteiten in de selectie zit. Waarschijnlijk vindt hij de driehoek Ramaj - Sutalo - Kaplan dan te onervaren. Wie stuurt wie aan? Maar goed, als dat de reden is moet je dat goed communiceren naar Ramaj zodat hij weet dat hij binnen no time weer de eerste man zou kunnen zijn.

AKers21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ramaij is al weg want met de clubs die hem WEL willen is hij niet te houden. Wel was het slimmer geweest om hem eerste keeper te maken dan had de transfersom dubbel zo hoog geweest. Nu heb je een keeper die weg WIL en de kont tegen de krib gooit.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dubbel zo hoog is misschien wat overdreven, maar de onderhandelingspositie is inderdaad niet optimaal op deze manier. Neemt niet weg dat Ramaj een transferwaarde vertegenwoordigd van zo'n 18 miljoen en een contract tot juli 2028 heeft.

AKers21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

OK, Hier een positieve Feyenoord supporters bijdrage naar Ajax want ik zie toch liever de wedstrijden tussen die 2 op het scherpst gespeeld en niet zoals de laatste tijd. Keeper nodig die er meteen staat? Hoe blind moet je dan zijn om Nick Olij dan NIET direct te halen voor de best redelijke dubbeltjes die Sparta vraagt?

Ben de Koning
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Olij had al lang bij Ajax horen te spelen. Veruit de beste keeper van de eredivisie. Maar Ramaj wegdoen is complete armoede en super kortzichtig voor de toekomst. Mocht hij toch weggaan, dan gelijk Olij ophalen.

Chris Curiel
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Vreemde keus om een bijna 41 jarige die al lange tijd niet gekeept heeft te kiezen boven een begin 20er die Ajax vorig seizoen meerdere keren overeind hielp en geldt als een van de weinige goede aankopen van Mislintatq Aan de andere kant: Farioli is/was een keeperstrainer. Misschien iets gezien dat anderen niet zien?

CG
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Echt schandalig hoe Ajax met zijn speler(s) omgaat. Nu hebben ze een hele goede keeper op komst en ineens wordt hij aan de zijkant gezet door een bejaarde keeper. Nee Ajax is niet goed bezig voor de lange termijn. Het is eigen schuld van Ajax dat ze nu zo (veel) slechter zijn geworden. Het beleid is zéér slecht. Geen wonder dat ze ver afgegleden zijn. Cruijff zegt : " klinkt logisch " !!!

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die generatie , staat iets niet aan en gelijk lopen te mekkeren , ipv iets positiefs te laten zien !!! nee gelijk dreigen met vertrek !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen