Derksen haalt uit naar vaste kracht Oranje: 'Hij heeft niets teruggegeven voor het blinde vertrouwen van Koeman'

11 juli 2024, 08:23   Bijgewerkt: 11 juli 2024, 09:57

Johan Derksen toont zich na afloop van de uitschakeling van het Nederlands elftal op het Europees Kampioenschap in Duitsland zeer kritisch op Memphis Depay. De spits behield gedurende het toernooi het rotsvaste vertrouwen van bondscoach Ronald Koeman, maar heeft dat in de ogen van De Snor niet waar weten te maken.

In Vandaag Inside Oranje wordt de inbreng van de spitsen tijdens de halve finale tussen Nederland en Engeland besproken. Het duel werd uiteindelijk beslist door invaller Ollie Watkins, die pas voor de tweede keer dit toernooi mocht komen opdraven maar vlak voor tijd de 1-2 achter Bart Verbruggen schoot. "Dat is toch een spitsje die een wedstrijdje kan beslissen. Die komt erin, heeft maar één actietje en je zit in de finale. Dat heb ik bij ons niet gezien", zegt Derksen.

Voormalig bondscoach Dick Advocaat stelt dat Memphis dat in het verleden wél bracht in Oranje. Derksen reageert: "Ik begrijp trouwens niet... Koeman heeft hem blinde vertrouwen gegeven. Hij heeft geen knikker geraakt, maar vertrouwen, vertrouwen, vertrouwen. En hij heeft Koeman er eigenlijk niets voor teruggegeven. Ja, een haarband...".

Overigens denkt Derksen niet dat Wout Weghorst, die het hele EK als invaller werd gebruikt, als alternatief voor Memphis in de basis had kunnen staan. Daar is Advocaat het mee eens, al vermoedt De Kleine Generaal dat een andere aanvaller wellicht het verschil had kunnen maken tegen de Engelsen. "Misschien had Brian Brobbey, met zijn snelheid, veel meer dreiging kunnen hebben. Dat is een heel irritante spits om tegen te spelen." Brobbey werd door Koeman pas ingebracht na de 1-2 van Watkins, en kon in de resterende minuten niets meer aan die stand veranderen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Micky van de Ven krijgt onbedoeld de lachers op zijn hand na een vraag van een Britse journalist.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het was een 'zielig' gezicht om een aangeslagen Derksen met zijn nep Oranje-outfit daar te zien zitten, vooral na de wedstrijd. Duidelijk dat hij meer van Oranje verwachtte (overschatting) en dus als het ware een klap in zijn gezicht kreeg. Je kunt wel veel, maar niet alles in het leven krijgen....

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Eerst afgeven op die lollige massa Oranjefans, daar neemt meneer afstand van, maar nu in de verwachting dat Oranje -die- Engelsen maar effe kan oprollen. En dat praatje over die Ollie Watkins, ik zie hem elk weekend in de PL samen met Bailey en met keeper Martinez voor Aston Villa spelen. Trouwens deze Watkins had ook Ajax de das omgedaan afgelopen seizoen.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Volgens mij heeft Derksen juist een compliment gegeven over Ollie Watkins.

Copa
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Toch maar een keer gelezen wat Derkzen had te vertellen. Puur om de kop van het artikel trouwens Ik snap de bewierroking van Depay niet. Alleen in Frankrijk ooit goed gespeeld, bij Atletico zagen ze dat hij het niet aan kon. Hij waarschijnlijk ook. Dat Koeman vertrouwen hield kan ik nog een klein beetje begrijpen, maar wat ik ronduit belachelijk vind is het ophemelen door Hooidonk en Vaart. Man o man, deze twee gasten praten alleen wat de massa wil horen, vooral niets negatiefs zeggen of gewoon de waarheid, Nee dan ontploft Twitter enz. Dat depay zoveel goals heeft gemaakt zegt pas iets als je gaat kijken wat voor goals het waren. Goals boj 0 - 0 of 1 -0 achter? of goals bij 3 -0 voor

ERIMIR
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Als een onbevooroordeeld voetballiefhebber en Oranjefan zie ik ook dat Memphis Depay dit ek niet heeft gebracht wat van een spits van Oranje wordt verwacht, ondanks het onvoorwaardelijke vertrouwen van Koeman.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen