Vandaag Inside raakt gewenste gast van Johan Derksen kwijt

12 juli 2024, 22:15   Bijgewerkt: 12 juli 2024, 22:30
Foto: © Imago

Johan Derksen heeft in zijn eerste column voor De Telegraaf onthuld dat Vandaag Inside een vaste gast is kwijtgeraakt. Aanleiding hiervoor zijn de uitspraken van De Snor over Habtamu de Hoop, die hij eerder dit jaar ‘geen echte Fries’ noemde.

Derksen vertelt in zijn column dat ‘twee goede vrienden hem uit de organisatie gooiden’. “Na avonturen in de North Sea Jazz Club in Amsterdam, The Rolling Stones op Cuba en het Blues Festival in Grolloo. Deze twee ondeugende rijke avonturiers hebben geluk dat ik geen NSB’er ben”, begint het boegbeeld van Vandaag Inside.

Artikel gaat verder onder video

De 75-jarige zorgde er naar eigen zeggen voor dat de betreffende gitarist ‘werk had’. “Al die jaren reed hij, ruim honderd keer per jaar, met me mee naar Middelburg, Heerlen, Enschede of Den Helder. Verder regelde ik dat hij bij Vandaag Inside kon optreden”, vertelt Derksen. “Nadat ik een in Ethiopië geboren Groen Links-politicus ’geen echte Fries’ noemde, kreeg ik een mail van hem.”

“Dat hij en zijn vrouw zo waren geschrokken, dat hij tijdens het EK niet meer wilde optreden in Vandaag Inside Oranje”, zegt De Snor, die geen naam noemt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen stoort zich kapot en pakt Genee keihard aan: ‘Je hebt één hele nare en onbeschofte eigenschap!’

Johan Derksen uit zijn ongenoegen over een eigenschap van Wilfred Genee.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    80
    + 1
avatar

Leer eens naar de feiten kijken, niet alles is racisme of discriminatie. Ben het met je eens dat Derksen uitspraken kan doen die een grens passeren. Maar ook in dit geval heeft die gewoon gelijk. Hij is geen echte fries, alleen omdat dat het een donkere man betreft wordt die kaart getrokken, had het een blanke geweest had er geen haan na gekraait.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    66
    + 1
avatar

Precies goku . Maar voor sommige hier maakt het niks meer uit wat men zegt ,gewoon blinde haat . Vi is slecht dus alles is slecht. En iedereen moet het ook maar slecht vinden . Ze dringen gewoon hier iedereen hun haat/mening op Ze zeggen niet te kijken (wat ik betwijfel). Dus hebben sowieso totaal niet door hoe iets verteld wordt . Het is ook zo dat er veel mensen zijn die het wel fijn vinden dat de heren gewoon zeggen wat ze vinden . En wel wat kunnen hebben qua uitspraken . De deugnietjes hier zijn ook denk ik niet veel gewendt in hun eigen leven . Maar goed best zielig dat ze zich zo druk maakt over een programma 24/7 . Elk onderwerp over vi hetzelfde gezeur . En dan hoor ik iets over een grammofoonplaat over mij ?.dus ja ! Ik kijk graag maar vind niet alles goed al wordt dat wel beweerd hier . Maar ik geloof dat ik dat zelf beter weet

Ajeto!
Link gekopieerd!
    44
    + 1
avatar

Nou het feit is dat meneer Habtamu de Hoop er zelf geen probleem van maakte, maar er genoeg mensen omheen stonden te schreeuwen

Humaxima
Link gekopieerd!
    37
    + 1
avatar

Haha bijzonder. Kortom het gaat niet zozeer om je geboorteplaats maar om je kleur of je fries of hagenees of ……of Nederlander bent. Een opgroeien de Ukrainer in Frieslan wordt dus wel als fries aangezein Ik dacht dat nl deze bekrompen gedachtengoed voorbij waren maar blijkbaar hebben sommigen die ontwikkeling gemist. Treurig en medelij.

Humaxima
Link gekopieerd!
    38
    + 1
avatar

Kennelijk heeft hij zich door ontwikkeld en denkt niet in hokjes.

kib*
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Goku is Eva Jinek, geboren in Amerika en gevlucht uit Tjechië wel een op en top Nederlandse als zij voor de Nederlandse zaak komt en Nederlandse items bespreekt ? Frimpong is in Engeland geboren, spreekt alleen Engels, maar speelt wel voor Oranje dus ook voor die kilometers Oranjemars, is hij ineens, omdat hij donker is ook geen Nederlander ? Zo ja waarom werd hij dan voor Oranje opgeroepen ? Het is verkapte racisme bij Derksen en dan ook zinloos ook, hij maakt Nederland heus niet witter door donkere personen af te kraken. Trouwens deze Derksen is bluesliefhebber, ik ook. Hij houdt dus wel van muziek die door donkere mensen zijn gecomponeerd en ook van kopieën van die muziek die door witte muzikanten worden gespeeld, zijn deze witte muzikanten dan ook geloofwaardige 'bluesmuzikanten' ? De blues en jazz is zwarte muziek.

kib*
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

KTSSgtsbpotje/keteltje, er zijn ook mensen heel veel zelfs die VI afschuwelijk vinden mogen zij dat vinden zonder dat jij ze altijd weerspreekt ? Denk een scherper.

JoopK
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Laat Derksen toch rustig raaskallen. Die man is oud en begint te dementeren. Die moet je niet serieus nemen joh!

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Ik wil me nergens mee bemoeien maar Derksen heeft gewoon gelijk. Zelfs als je je hele leven op je geboortedag na in Friesland woont, ben je géén fries. Daarom begrijp ik ook niet waarom ze zeggen dat Max Verstappen een Nederlander is. Hij is in België geboren, getoond en opgegroeid...dan ben je geen Nederlander maar een Belg. Al heeft hij tegenwoordig een Nederlands paspoort...je bent pas een echte Fries, Venlonaer of Nederlander als je er ook bent geboren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen