‘De Ligt hakt knoop door over toekomst, clubs naderen akkoord over transfersom’

11 juli 2024, 16:55   Bijgewerkt: 11 juli 2024, 17:20
Foto: © Imago

Matthijs de Ligt wil de overstap maken naar Manchester United, meldt Florian Plettenberg van het Duitse Sky Sport. De 24-jarige verdediger, die de afgelopen weken met het Nederlands elftal actief was op het EK, heeft Bayern München geïnformeerd over zijn beslissing. Nu is het aan de clubs om een akkoord te bereiken.

Transfermarktexpert Fabrizio Romano weet te melden dat ook dat akkoord niet lang op zich zal laten wachten. Volgens de Italiaan vorderen de gesprekken over een transfersom. Naar verluidt verlangt Der Rekordmeister een bedrag van vijftig miljoen euro voor De Ligt, terwijl Manchester United het voorstel structureert met bepaalde clausules.

Artikel gaat verder onder video

De Ligt zelf heeft al een akkoord bereikt met Manchester United over een meerjarig contract bij de gevallen Engelse grootmacht. Zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta is bezig om de laatste details af te wikkelen om de deal tot een goede einde te brengen. Volgens Plettenberg staat een medische keuring nog niet gepland.

Bij Manchester United wordt De Ligt herenigd met trainer Erik ten Hag. Het tweetal werkte bij Ajax al anderhalf jaar uiterst succesvol samen. Ook doelman André Onana kent de centrale verdediger nog van zijn tijd bij Ajax. Naast De Ligt wil Ten Hag ook Joshua Zirkzee naar zijn Engelse broodheer halen. Volgens Fabrizio Romano is deze deal in kannen en kruiken. Zirkzee is ook een bekende van De Ligt, het tweetal kent elkaar van Oranje.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Basten opnieuw kritisch op grootste zondebok van 2022: 'Hij heeft zich niet ontwikkeld'

Marco van Basten toont zich nog altijd kritisch op Virgil van Dijk, de aanvoerder van het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen