‘De Gea eist te veel salaris van Genoa, geklapte deal kent mogelijk gevolgen voor Ajax’

28 juli 2024, 12:24
Foto: © Imago

David de Gea en Genoa komen er niet uit, zo weet Sky Sports. De Spaanse doelman zou te hoge salariseisen hebben, waardoor de Italianen hebben besloten verder te kijken. Zaterdag werd Ajax-doelman Diant Ramaj al genoemd als mogelijke optie, die door het afketsen van de transfer van De Gea weer serieus in beeld kan komen.

Genoa nam deze zomer afscheid van doelman Josip Martínez, die werd verkocht aan Internazionale. Daarom is de Italiaanse ploeg op zoek naar een nieuwe sluitpost, waarvoor De Gea serieus in beeld was. De Spanjaard stond vanaf 2011 onder contract bij Manchester United, maar vertrok daar afgelopen zomer na onenigheid met Erik ten Hag en voormalig directeur John Murtough.

Artikel gaat verder onder video

Nu leek het erop dat De Gea na een jaar zonder club weer aan de slag kon in de Serie A, maar volgens Sky Sports is de deal afgeketst. De doelman zou ‘onrealistische’ salariseisen hebben, waardoor de Italianen op zoek gaan naar een alternatief. Dat zou goed nieuws voor Ramaj kunnen betekenen.

Zaterdag meldde Gianluca Di Marzio dat Ramaj, die de concurrentiestrijd onder de lat bij Ajax lijkt te hebben verloren van Remko Pasveer, in beeld is bij de Italianen. Ajax zou open staan voor een vertrek van de Duitser, aangezien de Amsterdammers het geld goed kunnen gebruiken na de vorige transferzomer onder Sven Mislintat. Volgens de Italiaanse journalist lijkt de transfer van Ramaj wel moeilijk te worden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wie is Dies Janse, de verrassende nieuwe nieuwkomer van Ajax?

Dies Janse verlengde onlangs zijn contract bij Ajax en mag zich laten zien in het eerste elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hoezo gevolgen, Ajax ziet hem liever vandaag vertrekken dan morgen

Gusa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De transfervrije De Gea (en ja ik weet dat dat alles behalve gratis is) is geen optie, maar een Ramaj die tussen de 18 en 23 miljoen moet kosten wel? Lijkt mij onwaarschijnlijk. Daarnaast zullen Ramaj en zijn zaakwaarnemer ook genoeg op willen strijken.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

De Gea verdiende 450.000 euro per week bij United. Dat is 22.3miljoen per jaar. Genoa geeft 670000 euro per week uit aan salarissen. Hij zal gerust wel een beetje water bij de wijn hebben gedaan maar dan nog krijg je financieel niet de handjes op elkaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen