Oranje-held Cody Gakpo wordt in NOS-analyse bekritiseerd door Rafael van der Vaart

2 juli 2024, 20:11
Foto: © NOS

Cody Gakpo was dinsdagavond de grote man aan de zijde van het Nederlands elftal tegen Roemenië. De aanvaller brak de ban in de eerste helft en gaf door een knappe actie in de tweede helft de assist op Donyell Malen bij de 0-2. Rafael van der Vaart is lovend, maar noemt desondanks één minpunt van de ‘Oranje-ster’.

Pierre van Hooijdonk was gigantisch onder de indruk van de linkervleugelaanvaller van Liverpool. “Hij is écht ónze ster. Van dit elftal is híj de ster. Dat was hij al op het WK in Qatar, maar nu ook. In alle facetten van het profvoetbal is hij een voorbeeld voor iedereen. Zijn ontwikkeling bij PSV, de transfer naar Liverpool, en nu bij het Nederlands elftal: hij is onze ster”, bejubelt de analist in de nabeschouwing van NOS.

Artikel gaat verder onder video

“Een back ‘schijt in z’n broek’ als Gakpo op hem afkomt. Weinig spelers op de wereld kunnen dat”, zegt Van der Vaart, die vervolgens toch nog kritiek heeft op de uitblinker. “Mijn enige puntje van kritiek is dat hij af en toe naar links of rechts moet kijken…”, is de oud-voetballer kritisch.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen