Brian Priske én Willie Overtoom voeren druk op voor speler van Feyenoord: 'Het moet nu gebeuren voor hem'

20 juli 2024, 17:28   Bijgewerkt: 20 juli 2024, 17:33
Foto: © Imago

Brian Priske wil dat Antoni Milambo zich komend seizoen laat zien bij Feyenoord. Onder voorganger Arne Slot zorgde Milambo als invaller soms voor een goede impuls in de wedstrijd, maar dit seizoen moet zijn bijdrage minder vrijblijvend worden. Priske wil dat Milambo definitief gaat doorbreken en geeft hem in de voorbereiding kansen om zich te bewijzen.

Milambo had een basisplaats in alle oefenwedstrijden tot dusver in de voorbereiding. Hij was tegen FC Dordrecht (0-4 zege) goed voor een assist en wist te scoren tegen zowel KRC Genk (3-1 zege) als Cercle Brugge (1-0). “Ik heb hem aan het begin van mijn komst gezegd dat het voor hem nu moet gebeuren”, vertelt Priske na de wedstrijd tegen Cercle Brugge aan De Telegraaf. “Ook om een beetje de druk op hem op te voeren. Ik zie namelijk zijn potentieel, dus dat wil ik eruit laten komen. Ik wil dat hij sterker en intenser wordt in zijn duels.”

Artikel gaat verder onder video

De negentienjarige Milambo zorgde tegen Cercle in de vierde minuut voor het enige doelpunt van de 120 minuten durende wedstrijd. Hij scoorde in derde instantie, nadat schoten van Marcos López en Igor Paixão werden gepareerd. Milambo debuteerde in augustus 2021 officieel voor Feyenoord en loste Georginio Wijnaldum af als jongste debutant ooit bij de club (16 jaar en 131 dagen). Toch kon hij zich nog niet ontwikkelen tot vaste waarde. In totaal speelde Milambo achttien officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarvan vijftien als invaller.

Priske kent qua resultaten een goede start bij Feyenoord. Hij weet dat hij grote schoenen te vullen heeft. “Wat is de schoenmaat van Arne dan?”, grapt hij. “Ik denk daar helemaal niet aan, maar heb wel het grootste respect voor wat hij heeft bereikt en voor het werk dat hij hier heeft geleverd. Ik bedank hem daarvoor, want op sommige vlakken maakt het dat voor mij wat makkelijker. Het fundament is namelijk sterk. Druk zal er altijd zijn, want Feyenoord is een grote club. Maar ik doe het op mijn manier en met mijn filosofie.”

Willie Overtoom over Antoni Milambo

Ook Willie Overtoom ziet de potentie van Milambo. De oud-voetballer vindt dat het talent verhuurd moet worden als hij niet gaat spelen. "Denken jullie dat Milambo gaat spelen dit seizoen bij Feyenoord?", vraagt Overtoom aan zijn volgers op X. "Het is echt een ruwe diamant. Als hij niet gaat spelen, moet hij echt verhuurd gaan worden."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Yankuba Minteh stelt Feyenoord-supporters teleur met pijnlijke opmerking

Yankuba Minteh heeft supporters van Feyenoord teleurgesteld met een opmerking over de stad Rotterdam.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ah, daar is ie hoor; een twitterbericht van Overtoom. Was weer een tijdje geleden 😂

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Maar even serieus FCupdate; als kop 'Brian Priske én Willie Overtoom voeren druk op voor speler van Feyenoord: 'Het moet nu gebeuren voor hem'? Ik denk niet dat Milambo ook maar enige druk voelt door wat Overtoom op Twitter zet. Ik vind echt dat jullie hem zonder reden een podium geven.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Klantenservice het boeit fc update tegenwoordig niks meer wat wij vinden. Die willen alleen clicks . Vinden het prachtig als hier iedereen over elkaar heen vallen omdat zij weer een leuke kop hebben of gerucht. Wat te denken over al die vi gerelateerde berichten .

Klantenservice
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

@gtsb Ja, de VI berichten worden ook te makkelijk gemaakt. Ook als de inhoud los staat van voetbal, wordt er een bericht gemaakt omdat het iemand van VI is. Ik moet wel zeggen dat er wat betreft nieuwskoppen weleens in de comments wordt aangegeven dat ze niet kunnen, en dat ze dan worden aangepast.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Klantenservice men schermt bij fc update met dat boulevard gedoe ,en dat mensen het wel leuk vinden die berichten . Maar dat zijn voornamelijk mensen die ergens een kop lezen . Ffff kijken ,niet eens van voetbal houden ,en dan weer weggaan . Ik denk dat je als voetbalsite je beter bezig kan blijven houden met voetbal . Vi is en dat is blijkbaar nog steeds voor velen niet duidelijk geen voetbalprogramma meer . Verder is aanpassen prima ,maar dan is het leed al geleden. Ze kunnen ook nadenken voor ze wat plaatsen . Verder laat fc update het verloederen hier qua reacties ,ook voor de clicks . Ook als het voor mij geldt moeten ze veel strenger zijn . In iedergeval zichtbaar . Heb ik ook kenbaar gemaakt maar ook daar doet men niks mee . Dus blijft alles zoals het is

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen