Boschker verklaart opmerkelijke carrièreswitch: ‘Ik kwam tot de conclusie: tot hier en niet verder’

19 juli 2024, 19:04
Foto: © Imago

Sander Boschker is sinds dit seizoen niet meer keeperstrainer maar materiaalman bij FC Twente. Een opvallende carrièreswitch voor het clubicoon van de Enschedese club, maar met een goede reden. De oud-doelman geeft namelijk te kennen dat hij bijna tegen een burn-out aan zat.

Boschker besloot te stoppen met de opleiding Goalkeepercoach 3, een opleiding die verplicht is voor iedere club die Europees voetbal speelt. Door een punt te zetten achter deze opleiding moest de oud-doelman ook zijn functie als keeperstrainer neerleggen. “Ik ben aan die cursus begonnen omdat ik goed was in mijn vak”, vertelt Boschker in gesprek met De Twentsche Courant Tubantia.

Artikel gaat verder onder video

“Alleen kwam er nog veel meer bij kijken dan alleen maar op het veld staan. Ik ben een perfectionist, alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Ik heb er slapeloze nachten van gehad of ik bepaalde dingen wel op tijd af zou krijgen. Bovendien stelde ik mezelf de vraag: hoe lang kan ik dit fysiek nog volhouden?”, vervolgt Boschker.

Er was echter meer wat Boschker, die liefst 562 wedstrijden voor FC Twente speelde, dwarszat. “Ik had er ook last van als er tegendoelpunten vielen, bijvoorbeeld uit standaardsituaties, waar ik verantwoordelijk voor was”, erkent hij. “Mensen kwamen afspraken niet na en dan werd er naar mij gekeken.”

Burn-out

Uiteindelijk vroeg Boschker zich af op het hem allemaal nog wel waard was om zichzelf zo te pijnigen. “Ik heb een week lang geen oog dicht gedaan en kwam toen tot de conclusie: tot hier en niet verder. Ik denk ook, dat als ik verder was gegaan met de cursus, ik een burn-out had gehad”, concludeert hij.

Ander mens

De functie van materiaalman voelt voor Boschker niet als een degradatie. Sterker nog: hij is dolgelukkig met zijn nieuwe baan. “Ik kreeg deze week heel veel opmerkingen dat ik anders ben dan vorig jaar. Opgewekter, vrolijker. Dat zegt toch wel genoeg, denk ik. Vanaf het moment dat ik gestopt ben met die cursus ben ik opener naar andere mensen”, aldus een genietende Boschker. “Dit werk wil ik tot mijn pensioen wel doen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 FC Twente zet komst van Weghorst nog niet uit het hoofd: ‘We hebben nog contact’

FC Twente hoopt nog altijd op de komst van Wout Weghorst, al wordt dat een lastige opgave.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Geweldig dat je dit met de buitenwereld deelt. Natuurlijk erg dat het zover moest komen, maar je denkt aan je zelf en je gezin . TOP

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

In 1e instantie terecht dat het werd gezien als een persoonlijke degradatie. Er was niets over zijn persoonlijke situatie bekend. Maar nu hij er zelf zo open over verteld geeft dat wel een ander beeld

QuarlonK
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Fijn dat in een streverige wereld dit soort verhalen ook openbaar zijn. Zeker met de social media van tegenwoordig lijkt alleen een maatschappelijk geaccepteerde perfectie te gelden. Mijn vader zei vroeger ook altijd als iedereen directeur wil worden hebben we straks niemand meer die timmerman is. En die hebben evenveel waarde

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen