Björn Kuipers blikt terug op 'het perfecte moment' van drie jaar geleden: 'Dat was écht iets héél speciaals'

12 juli 2024, 19:54
Foto: © Imago

Björn Kuipers floot in 2021 de EK-finale tussen Engeland en Italië op Wembley. Na negentig spannende minuten, een verlenging en een zenuwslopende penaltyserie floot Kuipers nooit meer een Europees duel. Na het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV hing de topscheidsrechter de fluit aan de wilgen.

“Het was een fantastisch moment, iets om nooit te vergeten”, vertelde de inmiddels gepensioneerde scheidsrechter in gesprek met UEFA.com. “Ik had al andere finales gefloten, maar het EK stond nog niet op het lijstje, dus het was echt iets speciaals. We kregen ook erg positieve feedback als officials. Het was het perfecte moment om te stoppen”, legde hij uit.

Artikel gaat verder onder video

Kuipers is lid van de scheidsrechterscommissie, en bepaalt mede welke scheidsrechters welke duels mogen fluiten. Zo ook dit Europees Kampioenschap in Duitsland. “Als je geselecteerd wordt voor het EK, ben je een van de beste scheidsrechters in Europa en dus de wereld. Het is een eer, maar het betekent dat je ook moet presteren”, vertelt Kuipers over die taak.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Topscorers EK 2024: de stand in de strijd om de Gouden Schoen

Hier vind je de volledige stand in de strijd om de Gouden Schoen van het EK 2024.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Joost55
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Waar ik mij over verbaas is dat de KNVB geen opheldering bij de UEFA heeft gevraagd over het aanstellen en de handelen van Zwayer?! Er zit een chip in de bal die hands registreert waarom is hier niet op gereageerd door het scheidsrechters korps. Ook bij terugkijken door de VAR is dit niet meegenomen? Veel discutabele beslissingen en wat doet de KNVB? Helemaal niets. Zo zullen we nooit wat winnen. Waarom komt de UEFA niet met een statement? De hele wereld heeft zich verbaasd over de beslissingen van deze corrupte scheidsrechter. Dan moet je toch als verantwoordelijke organisatie die deze scheidsrechter heeft aangesteld verantwoordelijkheid afleggen? Zolang iedereen niets doet blijft zo'n organisatie hiermee wegkomen.

boyke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Erg vreemd is het dat de Engelse Bond protest aantekent met de aanstelling van deze scheidsrechter vanwege het verleden en dat aan gehoord hebbende is het al helemaal vreemd dat een scheidsrechter nog mag fluiten na zijn bedrog. Maar ook erg vreemd dat de KNVB niet reageerde terwijl men wist dat de Engelse bond dat wel gedaan heeft. Hier had Engeland al een voorsprong genomen en kon men wel nagaan dat de scheidsrechter op de hand was van Engeland. Als ik dan moet vernemen dat Kuipers lid is van het scheidsrechterskorps en deze mede aanstelt en stelt de beste van de EU en WK zijn hier aanwezig dan snap ik deze man niet dat hij het goed keurt dat zo'n man de finale mag fluiten. Er waren wel veel betere dan deze man. Makalie werd naar huis gestuurd maar zo slecht was deze man nog niet, er waren veel slechter bij en zeker de finalist scheids die partidjig was en er geen bal van kon. Moet maar naar een haronie gaan als fluitist maar niet op de velden verschijnen. Ga de scheids niet alleen de schuld geven dat Nederland verloren heeft maar een strafschop was het zeker niet en er waren wel meer overtredingen zoals handsbal die hij liet doorgaan. Ook hier heeft de KNVB het weer eens af laten weten maar tja die hebben met hun ondeskundig bestuur ook niets in de brengen in Europa laat staan de wereld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen